Kövess minket

Hiphop

A rap zene valódi csodaszer – állítják a sokat emlegetett brit tudósok

A mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Megosztva

Forrás:

A zenének nyugtató hatása, illetve gyógyító ereje van. Ezzel valószínűleg semmi újat nem mondunk annak, aki lazított már valaha egy jót a kanapén kedvenc előadója albumát hallgatva, vagy kitombolta magát egy reggelig tartó buliban, netán tusolás közben szokta énekelgetni kedvenc dalait. A zene nagyszerű feszültségoldó hatással bír, továbbá az agysejteket is rendesen megdolgoztatja adott esetben.

Különösképpen akkor, ha rappet hallgat az ember.

Ez derül ugyanis ki az angliai, Nemzeti Egészségügyi Intézet által, a világhírű Cambridge Egyetemen végzett kutatásból. A vizsgálatban részt vevő tudósok azt figyelték meg, hogy freestylozás közben az agy azon részei válnak feltűnően aktívvá, amelyek az érzelmekért, az inspirációért, illetve a legkülönbözőbb motorikus képességek fejlődéséért felelősek. Természetesen nem csak a hiphop került terítékre a kutatás során: azt is megállapították például, hogy egy operaénekes agyának bizonyos területei sokkal többet dolgoznak, amíg a fellépésre készülve elképzeli magát a szerepében, mint amikor már a színpadon, a közönség előtt áriázik.

Abba viszont bele sem merünk gondolni, hogy mi történhet abban az esetben, ha valaki rappelés közben még elszív pár spanglit is.

(Dailymail)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés