Kövess minket

Elektronikus

A rendőrség sem bírta megállítani a 3000 fős angol illegális rave partit

15 szervezőcsapat fogott össze a gigabulira.

Megosztva

Forrás: Mixmag

Magyarországon már egy ideje lehet tartani 500 fő alatti partikat a koronavírus érában, de nem minden ország ilyen szerencsés. Anglia például csak augusztusban indítja újra a beltéri koncertkultúrát, a nyitáshoz pedig kötelező távolságtartás is tartozik majd. Ennek ellenére persze illegális bulik ígyis felbukkantak az elmúlt időszakban, a Vice például egy rövid dokuban számolt be több ilyen elektronikus zenei eseményről, de egyik se volt olyan gigászi, mint a hétvégén megtartott MEGA-rave, melynek során 3 ezer ember táncolt egyszerre Somerset megyében.

Az ingyenes partit 15 szervezőcsapat hozta létre közösen, The Return of Scumerset név alatt, a helyszín pedig egy Bath városától három mérföldre lévő tisztás volt. A zuhogó eső ellenére a parti tetőfokán 3 ezer bulizó táncolt egyszerre, egészen 15 órán át.

Forrás: Mixmag

A stílusok az acid techno, bassline, garage, drum ‘n’ bass, és jungle között váltakoztak, de a dübörgő zene természetesen a rendőrséget is elérte, akik este 11-kor a helyszínre érkezve nem igazán tudtak mit kezdeni a hatalmas tömeggel, kénytelenek voltak várakozni. A hatóságok mondjuk a rave-hez vezető főutat elállták, de az igazi partiarcokat ez sem tántorította el, találtak másik útvonalat.

„Nincs saját hadseregünk ilyen helyzetekre” – indokolták meg, hogy miért hagyták a több ezer embert másnap délutánig bulizni. Végül öt autót és egy aggregátort foglaltak le, több másik berendezéssel együtt. Jelenleg vizsgálják, hogy kik állnak a buli megszervezése mögött.

[vembed youtube=”q4n9Ougww-M” ](Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük