Kövess minket

Film

A Sony mostantól házon belül készít Playstation játékokból filmeket és sorozatokat

A Marvel sikerét próbálják követni.

Megosztva

Forrás:

A videójátékokból készült filmek nagy százaléka szemét. Assassin’s Creed film? Kaka. Hitman mozi? Celluloid hányadék. Doom? Lol. Nem csoda tehát, hogy a konzolversenyt jelenleg vezető Sony nem szeretné senkinek sem átadni az aranyat érő videójátékainak megfilmesítési jogait, amúgyis van saját filmrészlegük, megoldják maguk. A cég most hivatalosan is bejelentette, hogy elindították a PlayStation Productions nevű részleget, melynek az lesz a feladata, hogy a különböző Playstation játékokból blockbuster filmeket és sorozatokat készítsen.

The Hollywood Reporter tudósítása szerint az új részleg máris elkezdett dolgozni, hogy előkészítsenek több projektet, azt egyelőre találgatni lehet csak, hogy mely játékokból. „25 évnyi tapasztalatuk van a videójátékkészítésben, és ez a 25 év rengeteg nagyszerű játékot, franchise-t, és történetet termelt ki. Úgy érezzük, itt az idő, hogy ezeket átültessük a film és a televízió világába” – mondta Shawn Layden, a Sony játékrészlegének elnöke.

A Sony nem tagadja, hogy nagy hatással volt rájuk a Marvel sikere, akik egy idő után a saját kezükbe vették a képregényhőseik világát, és hatalmasat kaszáltak vele, ma pedig már a Disney részeként készítik a filmeket. A japán cég tervei közt van az is, hogy a filmeket sokszor úgy időzítik, hogy az két játékmegjelenés közé essen, így mondjuk a God Of War vagy a Last of Us rajongói a folytatások között filmekkel vagy sorozatokkal elégíthetik ki az éhségüket. Arra ígéretet tettek, hogy a minőség-mennyiség dillemában egyértelműen az előbbi oldalán állnak, nem akarják elsietni a filmeket.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés