Kövess minket

Tech

A Spotify bevezeti a mesterséges intelligencia által készített playlisteket

Megosztva

A Spotify új AI lejátszási lista funkciót indított a prémium felhasználók számára az Egyesült Királyságban és Ausztráliában – derült ki a vállalat április 7-ei blogbejegyzéséből.

Az új funkció, amely egyelőre bétafázisban van, lehetővé teszi az említett piacokon a Spotify-felhasználók számára, hogy bármilyen koncepciót lejátszási listává alakítsanak olyan kérésekkel, mint például „egy indie folk lejátszási lista, amely egy nagy meleg ölelést ad az agyamnak” vagy „egy olyan lejátszási lista, amelyben úgy érzem magam, mint a főszereplő„. Az eszköz a Spotify más, a személyre szabásra és interaktivitásra összpontosító, nemrégiben bevezetett funkcióira épül, mint például az AI DJ.

Az AI Playlist képes helyek, állatok, tevékenységek, filmszereplők, színek és emojik alapján is lejátszási listákat készíteni, de nem tud reagálni az aktuális eseményekre vagy konkrét márkákra. A vállalat azt is megjegyzi, hogy a sértő kifejezések szintén nem működnek majd, tehát egy cifra káromkodás nem vezet majd eredményre. Egyelőre nem tudni, hogy más országokban, például Magyarországon mikor lesz elérhető a funkció.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés