Kövess minket

Zene

A Spotify Wrapped segítségével ismét lecsekkolhatjuk, milyen előadókat és dalokat streameltünk legtöbbet az idén

Személyre szabott zenehallgatási áttekintés 2018-ról.

Megosztva

Forrás: PopBuzz

Ahogy tavaly, úgy most decemberben is aktiválódott a Spotify Wrapped, azaz a streamingóriás felhasználói tevékenységünket vizsgáló éves összesítője. Ennek segítségével megtudhatjuk, mennyi időt töltöttünk különböző zenék pörgetésével, és milyen előadókat, műfajokat és dalokat preferáltunk leginkább.

Míg 2017-ben egy kalkuláció után kaptunk egy képet az adatainkkal, az aktuális, kellemes vizuális élményt nyújtó, gördülékeny slideshow-val operáló Wrapped megalkotásánál már sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a külcsínre, és kis extrákkal is bővítették: a program idén már egy kérdést is feltesz nekünk, ami segítségével megtippelhetjük, hány órányi zenét hallgatunk 2018 janárjától kezdve. Aztán bedobja a kedvencnek ítélt előadónkat, nem mellesleg kapunk egy 100-as toplistát is a legtöbbet fülelt trackekről.

Ez még semmi, a Spotify olyan mélyreható kutatást végez a listening history-kat böngészve, hogy azt is megtudhatjuk, milyen csillagjegyű volt az általunk leggyakrabban játszott zenész, sőt, a “Legrégebbi dal” blokkból is szemezgethetünk. Végül, de nem utolsó sorban a nyolcadik, azaz a “Komfortzónán túl” című pontban egy, olyan műfajú dalokból összeállított playlistet is mellékelnek, amiket egyáltalán nem hallgattunk az év során.

Mint utóbb kiderült, én speciel nagyon rákaptam a szüzekre:

Forrás:

 Marvin Gaye 1977-es What’s Happening Brotherje volt a legrégebbi szerzemény, amit nyomattam:

Forrás:

 A toplistám pedig valahogy így fest:

Forrás:

A saját eredményeteket IDE kattintva tudjátok lecsekkolni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés