Kövess minket

Tech

A Spotifyra hamarosan közvetlenül is feltölthetik a zenészek a számaikat

A funkció egyelőre beta üzemmódban üzemel.

Megosztva

Forrás:

A Spotify nemsokára lehetőséget biztosít a zenészeknek, hogy közvetlenül is feltölthessék a zenéiket a platformra a Spotify for Artists program keretében. A funkció egyelőre béta üzemmódban van, de a streaming óriás közleménye szerint több független előadó és kiadó sikerrel tesztelte a rendszert.

Mint a hivatalos Spotify blogon írják, az előadók előnézetet kapnak arról, miként fog kinézni a feltöltött tartalmuk, élesítés után pedig a metaadatokba is belenyúlhatnak, ha valamit változtatni szeretnének. A zenészek természetesen jogdíjat kapnak a hallgatásaik után, ennek összegét közvetlenül az illető bankszámlájára utalja majd a Spotify. A funkció ingyenes lesz, a rendszer akkor sem számol fel díjat, ha valaki minden nap felnyom egy új dalt a platformra.

Korábban csak a nagyobb kiadóknál lévő előadók tudtak ilyen könnyen zenét feltölteni Spotifyra, mindenki másnak külsős szolgáltatásokat kellett használnia, amik általában fizetősek. Az újítás a Soundcloudot használó feltörekvő előadóknak is vonzó lehet, igaz a Spotifyra való feltöltés nem lesz olyan gyors, a The Verge infói szerint ajánlatos lesz kb. 5 nappal a megjelenés előtt felnyomni a zenéket, hogy a rendszer védett tartalom után kutatva átnézze a feltöltést.

A feltöltési funkció egyelőre pár száz amerikai előadóra lett kiterjesztve, de a Spotify azt ígéri, hogy a jövőben folyamatosan bővítik a kört.

(Fact mag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés