Kövess minket

Film

A Star Wars VII egyik karaktere befolyásolta a legjobban 2016-os amerikai babaneveket

Nagyon sok szülő érezte az erőt.

Megosztva

Forrás:

Amíg Magyarországon Sebestyén Balázs volt tavaly a legnagyobb hatással a szülők baba névválasztására, addig Amerikában a Star Wars új trilógiájának első fejezete befolyásolta leginkább a döntést. Az USA kormányzatának társadalombiztosítási apparátusa által kiadott adatok szerint a Kylo volt a leggyorsabban növekedő fiú név a 2016-os babanév listán, mely egyértelműen a 2015. decemberében mozikba kerülő Star Wars 7-nek köszönhető. 

Az űropera új főgonoszának neve ezzel bekerült a top 1000-be, míg korábban az első 2300 között sem volt ott. További bizonyíték, hogy az amcsik komálják a rosszfiúkat, hogy az Anakin név (Darth Vader „leánykori” neve) 2015-re például a 957. helyig kúszott fel. 

Ez viszont nem azt jelenti, hogy a popkultúra csakis pozitív hatással lehet egy név megítélésére. A Caitlin és a különböző változatai például hatalmasat estek az elmúlt időszakban, csak az alapnév 542 helyett csúszott lefelé a 2016-os listán. Akik követik a név trendeket, azok azt állítják, hogy ennek egyértelműen Caitlyn Jenner az oka.

A legnépszerűbb amerikai nevek a Noah és az Emma voltak tavaly.

(via Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés