Kövess minket

Aztaa

A szabadulószobák új szintekre emelésével megérkezett az AROOM Budapestre

És most 20%-al olcsóbban izgulhatod őket végig.

Megosztva

Forrás:

Budapest a szabaduló szobák paradicsoma, itt váltak leghamarabb népszerűvé a bezárt szobából való kijutós játékok melyeknek a 2013-2014-es robbanásszerű növekedést követően a Budapest közismert főszereplőjévé vált az escape room játékoknak. A szabadulós játék töretlenül, a mai napig az egyik legnépszerűbb szórakoztató programnak számít itthon és azóta egyre több külföldi nagyvárosban egyaránt.

Nem csoda, hogy rengeteg külföldi turista, aki ellátogat fővárosunkba, ha rákap az ízére, akkor a legtöbb játékot végigjátssza, sőt, vannak olyanok, akik az egész itt tartózkodásukat betáblázzák, mikor melyik szobába kell menniük. Ebből az escape room tömegből emelkedik ki az AROOM Budapest, amely nemrég nyitotta ki kapuit a belváros szívében.

A Király utca 14 szám alatt található AROOM Budapest csavart egyet a klasszikus szabadulós szobák tematikáján, az AROOM az Adventure és Room szavakból összeállított neve is arról árulkodik, hogy többre kell számítani pusztán egy szobába való bezártságnál. Az AROOM-ban a kialakításkor a fő szempont az volt, hogy az itt töltött egy óra során a lehető legnagyobb élményben és kalandban legyen része az ide látogatónak. A játékok korábbi generációi is már történet alapúak és egy küldetés megoldása a cél, ez nem változott, viszont a szobák szuper realisztikus külsőt kaptak, a feladatok teljes mértékben az adott témához kapcsolódnak és a legmodernebb technológiák bevonásával épültek meg.

“Egy olyan koncepciót akartunk, ahol a játékosok egy szuper kaland részesei lehetnek, ahol 60 percig teljesen ki tudnak kapcsolni és a szoba annyira valósághű, hogy elhiszed, tényleg egy metró kocsiban vagy, vagy egy igazi bankfiók páncéltermében.” – mondta lapunknak Kozák Dániel, az AROOM-ot üzemeltető Locked Room Budapest tulajdonosa. „Mi mindig is sok szobás játékokat készítettünk, hogy az adott idő alatt is mindig újabb és újabb ingerek, élmények érjék a játékosokat és sokkal jobban felpörgeti a játékot, ha különböző stílusban kialakított helyiségek között kell ide-oda cikázni, vagy éppen visszaszaladni egy korábbi helyszínre az éppen megfejtett megoldással.

Ami kiemeli a többi helyszín közül az AROOM-ot, hogy nemcsak hogy több szobásak a játékok, de a szobák játéktere több szintes, így vertikális mozgásra is szükség van. Sokkal nagyobb mozgásteret enged a pályák kialakításában a növelt belmagasság is, így ezt minden játéknál kihasználjuk és több szintes szobákat alakítunk ki.„– teszi hozzá.

Az AROOM folyamatosan bővíti kínálatát, jelenleg is épülnek az új, izgalmas kalandpályák melyekről legközelebb beszámolunk. Gyertek és próbáljátok ki a Bankrablás és a Metró pályát most 20%-os egyedi kedvezménnyel (PROMOCODE: OFFMEDIA )

Forrás:

Bankrablás – kocsma, lézercsíkok, és egy csomó aranyrúd

A Bankrablás szoba egy közepes nehézségű pálya, ahol a történet szerint a játékosok kisstílű bűnözőkként tengetik mindennapjaikat egy bank melletti kocsmában, majd kapnak egy fülest, miszerint a bankba aznap hatalmas értékű aranyszállítmány érkezett. A bank azonban már zárva, így a feladat nagyon egyszerű: valahogyan be kell jutni és meglovasítani vagyonokat érő aranytömböket. A pénzintézetet azonban szigorú riasztórendszer és lézernyalábok őrzik, így megidézve a régi heist filmek hangulatát, ami rengeteg örömteli pillanatot okozhat mindenkinek.

Metro – bombakeresés a Parlament alatt

“Ez egy igazi metrókocsi?!” – hangzik fel a kérdés, amint belépnek a játékosok a szobába, ugyanis egyből szemükbe ütközik a régi szovjet kék metró kocsik egyike. A dizájn lehengerlő, a játékosok tényleg egy valódi metróállomás peronján érezhetik magukat. A feladat azonban nem az, hogy utazzunk egy megállót. Sokkal komolyabb küldetést kell teljesíteni a játékosoknak, ugyanis a fiktív Parlament megállóban egy bombát rejtettek el terroristák, a résztvevőknek pedig meg kell találni a szerkezetet, valamint hatástalanítani is azt. Segítségükre lehet egy italautomata, egy jegykezelő iroda, valamint egy lyukasztásra váró jegy is.

A Metro talán Budapest egyik legizgalmasabb szobája, mely atmoszférájában, felépítésében, dizájnjában is kiemelkedik a többi szabadulószoba közül.

Forrás:

Narcos – drog és pénzkeresés Pablo Escobarnál (HAMAROSAN!)

A Narcosban DEA-s ügynökként kell betörni Escobar titkos lakhelyére, ahol a droglabort, a kokaint és pénzt megtalálva kell felhívni a DEA parancsnokát, aki csapatával lerohanja a helyszínt. A szoba hamarosan teljesen elkészül, jelenleg éppen tesztelés alatt áll, eddig csak tesztcsapatok játszották le, de ők szinte kivétel nélkül imádták az AROOM egyik legnehezebb szobáját. A szoba rengeteg ‘wow’ faktort rejteget magában, titkos helyszínekkel és nehéz feladatokkal.

„Mára már több mint 6 éves tapasztalattal a hátunk mögött továbbra is folyamatosan új kihívásokat szeretnénk teremteni és ezért ötvözzük a szabaduló szobák és a kalandjátékok stílusát kialakítva egy komplex, igazán szerethető új műfajt. A Locked Room játékokat is folyamatosan cseréljük, újítjuk és igazítjuk a jelen elvárásokhoz, hogy az egyre tapasztaltabb játékos közönségünknek mindig tudjunk újabbat mutatni. Ha a Locked Room játékait szeretted, az AROOM pályákat imádni fogod!” – mondta Kozák Dániel, mikor a várható szobákról beszélgettünk. “ A Király utcai helyszínre is hat szobát terveztünk, jelenleg is építjük a Kalózhajót, ami nagy alapterületével és látványvilágával igazán egyedi játék lesz, de már megvannak a további szobákba szánt elképzelések is.”

Az AROOM közreműködésével az Offmedia olvasói most kedvezményben részesülhetnek! Amennyiben online foglalsz szobát az AROOM-ba, az OFFMEDIA kuponkód megadásával 20% kedvezményt kaphatsz! Látogass el a locked.hu-ra, ahol lejjebb görgetve megtalálhatod az AROOM szobáit, vagy menj fel az AROOM.hu-ra!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés