Kövess minket

Tech

„A személyre szabott kerékpár nem kiváltság” – interjú

Győri székhelyű a C12 csapata. A vállalkozás arról nevezetes, hogy olyasmit nyújt a kerékpározás szerelmeseinek, amit kevesen az országban: személyre szabott bringákat készít. A C12 atyjával, Kovács Tiborral beszélgettünk.

Megosztva

Off Média: Tegyük fel, hogy valaki olyan szeretne nálatok kerékpárt vásárolni, aki az ország másik felében él, és nem jut el Győrbe. Ez is lehetséges, őt ki tudjátok szolgálni?
Kovács Tibor, C12: Természetesen. Minket gyakran e-mail-ben vagy telefonon keresnek meg, vagy a Facebook-oldalunkon. Sokan nem tudnak eljönni, mert messze laknak, az ország másik végében. Akkor először telefonon beszéljük át, hogy pontosan mire is lenne szükség, milyen szettre, a kerékpárt milyen célra használnánk, hobbira vagy egy profi versenyezne vele.

Forrás: szami | RAW Agency

Off Média: Kiszállítást vállaltok?

Kovács Tibor, C12: Budapestre illetve a környékre szoktunk vállalni kiszállítást is. Hívei vagyunk a személyes átadásnak, mert akkor még tudunk végezni pár beállítást. A vázat és a felszerelést úgy választjuk ki, hogy a testmagassághoz passzoljon, de ezzel együtt jól jöhet egy végbeállítás, hiszen sokan még nem találkoztak korábban ilyen géppel. Ilyenkor például többféle méretű kormányszárat viszünk magunkkal, és akkor a helyszínen, személyesen kapja meg a vásárló a megfelelőt. Aki nem tud eljönni, annak pedig elküldjük a cuccot, és vagy ő maga állítja be, vagy elviszi szervizbe, ahol ezt megteszik neki. De ha úgy dönt, hogy saját maga szeretné beállítani, ahhoz sem kell nagy tudomány. 

Off Média: Mennyibe kerül körülbelül a szállítás?

Kovács Tibor, C12: Nem vészes: egy 120 ezres gépnél háromezer forint, persze nagyobb értéknél akár át is tudjuk vállalni a szállítás költségét. Szétszedve a kerékpár nagyon kis csomagban elfér.

Forrás: szami | RAW Agency

Off Média: Miért titeket válasszon, aki kerékpárt vásárolna?
Kovács Tibor, C12: Mert nem konfekciókerékpárt, hanem egyedit kap. Mind színben, mind kialakításban, mind felszerelésben. A váz kiválasztása után minden egyes alkatrész egyénre szabható. Nem csak egy kerékpármodellt választok ki és arra egy Shimano-szettet, azt is eldönthetem, hogy milyen hosszú legyen hajtókar, vagy milyen fogsorú fogaskerék legyen rajta, választhatok hátsó áttételt, egyedi fékpofákat, vagy például a váz színét. Vállaljuk egyedi feliratok elkészítését, esetleg az illető szponzorát is rá tudjuk rakni a vázra. Többszáz féle gumiból, százféle nyeregből lehet választani, aztán persze az is eldönthető, hogy alumínium vagy karbon legyen a bringa. De akár a küllő színe is választható. Egy rész egyedi, egy rész a használó vagy a versenyző elképzeléseinek megfelelő.

Off Média: Tehát olyan gépet kap, amely senki másnak nincs.
Kovács Tibor, C12: Igen. Ami nem csak méretben rászabott, de az igényeihez is hozzáigazított. 

Off Média: Nem csak versenyzők fordulnak hozzád, de olyanok is, akik éppen most ismerkednek a kerékpározással.
Kovács Tibor, C12: Mondok egy példát. Éppen most ment el tőlem egy vásárló, aki magának és a feleségének vett nálam két hasonló bringát. Egyedi kialakítású villát kért, de másféle vázméretet, a testmagassághoz passzoló más kormányszárat és kormányt raktunk hozzá. Mivel a férfi az erősebb, ezért ennek megfelelő áttételt szereltünk fel a kerékpárokra. Mivel kezdő országúti kerékpárosok, ezért egy olcsóbb modellt választottak, alumíniumból, karbonvillával, alapszintű felszereltséggel. Megfogalmazták az igényeiket, mi pedig segítettünk nekik. Ehhez még hozzátehetjük, hogy az áraink nem magasabbak – olykor alacsonyabbak, olykor hasonló szinten vannak – mint a bolti árak. A legkönnyebb kerékpárunk 5 kiló körüli. Nagyon jó súlyban vannak a kerékpárjaink, persze hozzátartozik, hogy minél könnyebb egy kerékpár, az ár exponenciálisan nő. Az alapanyagok importból, a Távol-Keletről származnak.

Forrás: szami | RAW Agency

Off Média: Nem csak kerékpárokat árultok.
Kovács Tibor, C12: Vannak saját márkás alkatrészeink, kerékszettek, kormányok, karbonalkatrészek, kulcstartók, gyorszárak, amiket külön is meg lehet vásárolni, és velük utólag is lehet növelni a bringa értékét, minőségét. Ezek bármilyen kerékpárral kompatibilisek. Kerékszettjeinkből például legalább ötféle méret van. Triatlonra, országútra szánjuk, de a használó lehet sprinter vagy hegyimenő. A színvilágot is egyedileg alakíthatjuk ki, ennek pedig nincs felára.

Off Média: Biztosítást lehet kötni ezekre a gépekre?
Kovács Tibor, C12: Igen, lehet, van már olyan biztosítótársaság, amelynél lehet lopás elleni biztosítást kötni. Ehhez még azt fűzném hozzá, hogy a nagyon drága gépeket, például a versenygépeket nem szokták úgymond lelakatolni, ezeken ugye ülnek, és soha nem hagyják magukra. Olyan nagy értékűek, hogy ha letámasztanánk őket a fal mellé, egy pillanat alatt eltűnnének. Az olcsóbb alubringákat viszont szokták védeni egy masszívabb lakattal.

Forrás: szami | RAW Agency

Off Média: Milyen újdonságokra számíthatunk nálatok a jövőben?
Kovács Tibor, C12: Nyártól szeretnénk elindítani a webshopunkat. Ugyan nem a teljes termékskálánkkal leszünk jelen, de az biztos, hogy megtalálhatók lesznek vázak, kerékszettek többféle színben, verzióban. Árulunk majd a neten alkatrészeket is. Ez nagy segítséget adhat majd azoknak, akik nem tudnak eljönni Győrbe. Persze az egyedi kerékpárépítés ugyanúgy megmarad. Utókövetésre is lehetőség lesz. Még hozzátenném, hogy aki nálunk már vásárolt kerékpár, a következő vásárlásnál mindig kap kedvezményt.

Forrás: szami | RAW Agency

Off Média: Melyek a leggyakoribb kérdések, amelyeket az érdeklődők feltesznek?
Kovács Tibor, C12: Érdekes, hogy a garancia felől sokan érdeklődnek – természetesen adunk garanciát. Itt, Magyarországon vállaljuk, nem küldjük vissza a gyártónak a hibás terméket. A bringák utószervizelését általában nem vállaljuk, de segítséget adunk hozzá. Harminc százalék előleget szoktunk kérni. Ha a termék raktáron készen áll, akkor nem kérünk előleget, elég szállításkor fizetni. Elmondanám, hogy a testre szabhatóságot általában az ár nem befolyásolja, tehát attól nem lesz drágább a kerékpár, hogy személyre igazítjuk. Minden évben van legalább egy-két új modellünk, igyekszünk a piaci elvárásokkal haladni. Most például legújabban a tárcsafékes országúti kerékpárok bevezetésén gondolkodunk. Szóval mindig vannak és lesznek újdonságaink, érdemes kérdezni, érdeklődni.

Forrás: szami | RAW Agency

Facebook-elérhetőség ITT!

Weboldal ITT!

[highlight]Korábban:

Győri különlegesség: személyre szabott kerékpárokat készít a C12 – interjú

[/highlight]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés