Kövess minket

Sziget

A Sziget fő szervezője szerint nincs sok esély rá, hogy el tudják hívni Eminemet

Megosztva

Minden évben ott van a Sziget kívánság listájának elején Eminem, a fesztivál fő szervezője, Kádár Tamás mégis úgy érzi, egyre haloványabb a remény, hogy a rappert valaha fel tudják lépteni a Nagyszínpadon.

Kádár erről a We Love Budapestnek adott interjújában beszélt, melyben elmondta, hogy más fesztiválok erősebb ajánlatot tudnak tenni a detroiti rappernek, aki eleve jól elvan az amerikai fellépéseivel is, nem szorul feltétlenül európai turnéra.

Simán megteheti a Reading és a Leeds, hogy Eminemnek olyan páros ajánlatot ad, amiért csak emiatt a két fesztivál miatt átjön Európába, de nem ad koncertet máshol, hiszen alapvetően ő vígan elvan csak az amerikai piacon is. Ezek miatt nekünk is egyre halványabb esély mutatkozik rá, hogy el tudjuk hozni őt a Szigetre” – mondta Kádár.

Idén amúgy igen kevés nagy hiphop előadót vonultatott fel a fesztivál, egyik kivétel lett volna Yung Lean, aki tavalyhoz hasonlóan idén is lemondta a koncertjét, így a hiphop rajongók még ettől is meg lettek fosztva.

Kádár arról is beszélt, hogy a stadionturnék sajnos negatív hatással vannak a fesztiválok lineupjaira, hisz az előadók néha inkább az előbbit választják az utóbbi helyet. Erre például jó példa The Weeknd, aki idén kijelentette, hogy csak stadionokban akar fellépni. A fő szervező jóslata szerint mindenesetre több hiphop lesz a jövőben a feszteken, így a Szigeten is.

Már most probléma, hogy a stadionturnék megeszik a fesztiválokat, viszont az is várható, hogy ennek az ellentéte is kialakul, és bizonyos előadók kimondottan fesztiválokra fognak specializálódni, én azt gondolom, hogy például a hiphop vissza fog térni a fesztiválokra.

A következő Szigetet 2024. augusztus 7–12. között rendezik meg.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés