Kövess minket

Sport

A tánctól a Zumbáig – interjú Faluvégi Andrással

Faluvégi András a Zumbát kombinálja a tánccal: versenytáncosként és Zumba® oktatóként a Danza Tánc- és Zumbastúdiót vezeti, és márciusban csapatával ő is ott lesz a Happy Birthday Beto esemény fellépői között. Interjúnkból őt is merhetitek meg.

Megosztva


Tánc és Zumba®, Zumba® és tánc – hogyan kötitek össze a kettőt a stúdióban?

Mi alapvetően táncosok vagyunk, a versenyzőknek kiegészítőként indult a Zumba nálunk, aztán komolyabbá vált. Mindenkinek jó, mert táncosokat formában tartja, és a Zumba® órák által újabb közönséget találunk a táncra is. A Zumba® azokat mozgatja meg, akiknek nincs táncpartnere, nem akarnak aerobicozni, de vonzódnak a tánchoz, és ha tánctanár tanítja őket Zumba® órán, abból lehet egy váltás is a tánc irányába, a Zumba® megtartása mellett.

Nálad a tánc volt előbb, hogyan jött mellé a Zumba®?

Én 25 éve táncolok, alapvetően latin táncokat, 20 évig voltam versenytáncos. Amikor abbahagytam a versenyzést, kerestem egy olyan mozgásformát, amivel formában tarthatom magam, és így találtam rá a Zumbára®. Most már öt éve Zumba® órákat is tartok, ezzel egészítem ki a táncot. Jó ezt a kettőt kombinálni, mert van átjárás köztük, sok a közös elem.

Miért fontos számodra a Happy Birthday Beto esemény?

Azért tartom fontosnak, mert a magyar Zumba® közösségnek ez az egyetlen önálló rendezvénye, ami csak a Zumbáról szól, és sok embert megmozgat. Az összetartozás érzése és a közösség meghatározó a Zumba® világában, ezért jó, hogy van egy esemény, amikor összejöhetnek a zumbások – remélem, egyszer majd a Beto is eljön rá. Mi most a saját iskolám, a Danza Táncstúdió oktatóival közösen lépünk majd fel, így fogunk egy órát tartani.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés