Kövess minket

Elektronikus

„A techno kultúra annyi mindent adott nekünk, hogy az a minimum, hogy támogatjuk az adófizetők pénzéből” – mondta egy berlini politikus

Még a konzervatív párt politikusai is támogatják a klubok megmentését.

Megosztva

Forrás:

Ma szavazott arról a berlini önkormányzat, hogy 1 millió eurót költenek a város klubjainak hangszigetelésére. A döntésre azért volt szükség, mert a növekvő ingatlanárak és a dzsentrifikáció következtében egyre nehezebb helyzetbe kerültek a berlini szórakozóhelyek, melyekből 2011 óta több mint 170-nek kellett bezárnia a panaszkodó szomszédok miatt.

A német főváros techno kultúrája közben olyan kuriózummá vált, hogy megtartása nem csak kulturális, de gazdasági haszonnal is jár, nem beszélve arról, hogy hatással van a közel 12,7 milliónyi turistaszámra is. A tervezet vitáján Georg Koessler, a helyi Zöld Párt politikusa azt hangsúlyozta, a techno kultúra annyi mindent adott Berlinnek, hogy az adófizetők pénzéből való támogatása a legkevesebb, amit megtehetnek érte.

Koessler, aki saját magát is nagy bulizónak vallja, azt mondta, még a CDU (helyi konzervatív párt) politikusai is beálltak a javaslat mögé, még akkor is, ha ők a „techno kultúra” helyett a száraz „éjszakai gazdaság” kifejezést használják. 

(Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük