Kövess minket

Tech

A Twitch betiltja a “simp”, “incel”, és “szűz” szavak használatát a streameknél

Megosztva

Forrás:

A Twitch a jövőben nem tolerálja a “simp“, “incel“, és “szűz” szavak használatát a platformon – jelentette be videojátékstreaming platform vezető menedzsere, Sara Clemens egy livestream során.

A szavakat mások szexualitása elleni inzultusnak tartják, ezért fogják kitiltani azokat a Twitch zaklatás elleni szabályainak frissítésekor, január 22-én. Az új rendeletet az esport szaktanácsadó, Rod Breslau szúrta ki elsőként.

[twitter]https://twitter.com/Slasher/status/1339312480057782273[/twitter]
A “simp” az idei év egyik slágerszlengje volt, egy olyan személyt takar, aki mindent megtesz az általa kedvelt ember kegyeiért, a Twitch kontextusában ezt főleg azokra a férfiakra használják, akik nagyobb pénzösszegekkel támogatják a streamer lányokat, de a szó annyira agyon lett használva, hogy már szinte mindenkire dobálják, aki kedves a másik nemmel. Az “incel” ezzel szemben szinte szöges ellentéte a “simp“-nek, az önkéntelen cölibátus rövidítése, tehát olyan (főleg) férfiakat takar, akik nem találnak maguknak szexuális partnert, és ezért egy részük kifejezetten a nőket hibáztatja, így sokszor a szó mögött nőgyűlölet is megbújik.

A Twitch új szabálya szerint csakis akkor lépnek fel ezen szavak használói ellen, ha bántó szándékkal használja valaki őket, legyen az egy streamer, vagy egy kommentelő, ebbe az emote-ok is beletartoznak majd. A támadó jellegű szavak közé tartoznak majd a “szűz“, és a “ribanc” kifejezések is.

(The Verge)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.