Kövess minket

Hiphop

A Universal felvásárolta Lil Wayne dalainak szerzői jogait

100 millió dollárt fizettek érte.

Megosztva

Forrás:

Lil Wayne bankot robbantott, miután a TMZ információi szerint a Universal Music Group 100 millió dollárt fizetett a rapper dalainak szerzői jogaiért. Az igen szép összeget még júniusban fizették ki, de csak most került nyilvánosságra a deal egy periratból, mely a rapper volt menedzseréhez köthető. 

A rapper volt menedzser, Ronald Sweeney 20 millió dollárt követel Wayne-től, amiért 2005-ben azzal bízták meg, hogy segítsen közelebb hozni Birdmant és a Cash Money kiadót, de miután ezt megtette, nem kapott elég honoráriumot, legalábbis ő így érzi.

Lil Wayne döntése, hogy eladta a dalainak a jogait, pont ellentétes azzal, amit Kanye West az elmúlt hónapokban hangoztatott, hogy az előadóknak meg kéne tartaniuk a szerzői jogokat, és ha nincs náluk, akkor meg kell próbálniuk visszaszerezni azokat. West azt is bejelentette, hogy a maga részéről megteszi, amit meg kell, és a G.O.O.D. Music kiadó által birtokolt szerzői jogokban lévő 50%-os részesedését magától visszaadja, ebben amúgy Big Sean és Desiigner is támogatták.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés