Kövess minket

Stílus

A Vans és a The North Face tulajdonosa, a VF Corporation felvásárolta a Supreme-et

2.1 milliárd dollárért.

Megosztva

A VF Corporation nevű vállalat felvásárolta a 2017-ben már egy milliárd dollárt érő Supreme brandet nem kevesebb mint 2.1 milliárd dollárért (!), számol be róla a Hypebeast.

Forrás: Sportswear International

A deal, melyről először a WWD cikkezett, a hírek szerint még 2020-ban életbe lép, így a streetwear-óriás olyan brandekkel lesz egy zászló alatt, mint a Dickies, a Vans, a The North Face, vagy a Timberland. Aki egy kicsit is ismeri a Supreme-et, tudja, hogy a New York-i márka a közelmúltban már több ízben is kollaborált az imént említett brandekkel, melyeket nevezetesen a VF tulajdonol. Forintra átszámítva amúgy egy hihetetetlen, 632 898 000 000 bankót raktak le a Supreme-ért.

Egyebek mellett ez a már rég elmélyített partnerkapcsolat is indokolta a szerződés megkötését, aminek értelmében még több Supreme x TNF, Vans és-Timberland kollekció fog érkezni a jövőben.

Forrás: Complex

Fontos: a dealt tárgyaló közleményben a VF leszögezi, hogy ez az erősebb összefonódás még nem korlátozza a Supreme-et, így az nem csak e „család” tagjaival fog társulni – mindenki megnyugodhat, lesznek még Hupikék Törpikék göncök és Fox motoros szerkók.

James Jebbia saját közleményében hangsúlyozta, hogy a nagyszabású, szigorú elköteleződést sejtető megegyezés ellenére „a Supreme meg fogja tartani függetlenségét.” Mint az alapító mondja, „Büszkén csatlakozunk a világklasszisnak számító VF-hez, ami olyan nagyszerű brandeknek ad otthont, mint a The North Face, a Vans, vagy a Timberland. A partnerkapcsolat fenntartja egyedi kultúraszemléletünket és függetlenségünket, ezzel együtt teret ad nekünk arra, hogy folytathassuk azt az utat, melyen 1994-ben elindultunk.

Forrás:

A Supreme jelenlegi befektetői, a The Carlyle Group és a Goode Partners hamarosan eladják a márkában lévő részesedéseiket, ezzel pedig 2017-ben kezdődött kapcsolatuknak vége, a divatmémerek természetesen rögtön reagáltak, és elpoénkodtak azon, hogy ez a legnagyobb viszonteladás a Supreme történetében.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés