Kövess minket

Gasztro

A világ legdrágább italai

A sznobok sznobjai, évről évre igényt tartanak a luxusnak számító szeszesitalokra. Volt itt gazdasági válság, infláció, de a prémium kategóriás italok tudják csak igazán oltani a milliárdosok szomját. Amíg a legtöbb alkoholos ital árát a minősége, életkora határozza meg, addig a világ legdrágább piáinál jelentős szerepet játszik az esztétika és az extravagáns kinézet is. A nagynevű aukciós házakban gyakran megjelennek, hiszen ritkaságuk mellett, az évek múltával, komoly befektetést hoznak a tulajdonosának.

Megosztva

Diva Vodka

Triplán szűrt ritkaság, amely hivatalosan is a világ legdrágább vodkája. Bolti ára 1 millió font.

Ana Passos Joias Vodka Diva

 

Pasion Azteca Platinum by Tequila Ley .925

2010-ben adta ki a luxuscikknek számító italt a Tequila Ley. Az ára 3,5 milló dollár körül mozog. Kizárólag a legjobb minőségű kék agave felhasználásából készült, vételárát valójában, a gyémánt es platina bevonatú üvegének köszönheti.

Number 1 Tequila Ley 925 La Ley del Diamante

Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

A “Cognac DNS-ének” is becézett különlegesség 100 évnél is idősebb. A világ egyik legritkább és legdrágább itala. Árcímkéjén fél milliárd forint áll, 24 karátos arany es platina üvegben érkezik, 6500 gyémánt berakással az oldalán. A szemet szúró hasonlóság a Pasion Azteca-val nem véletlen műve. Az üveget szintén a Ley .925 tervezte. 

henriIV 1500

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés