Kövess minket

Események

A világ legextrémebb fesztiválja – BURNING MAN

Ha igazán vagány buliba szeretnél eljutni, ne keresgél tovább! Sokak szerint az amerikai, Nevada államban lévő Black Rock sivatagban megrendezésre kerülő Burning Man a világ legextrémebb fesztiválja.

Megosztva

burningres1Fotó: Getty Image / Europress

A party, művésztelep vagy ideiglenes város mindentől távol eső kiszáradt tómederben leginkább a radikális önkifejezésről, a civilizációtól való elvonulásról, a másokkal való együttélésről szól. A rendezvény végét egy nagyméretű figura elégetése jelenti, ami már hagyomány, az 1986-ben életre hívott fesztivál történetében. A tavalyi évben egy 32m magas bábu égett hamuvá.

A rendezvény teljesen eltér a profitorientált óriásrendezvényektől, mivel itt tiltott a pénz használata (még a fellépők sem kapnak pénzt). A fogyasztói társadalom szabályai itt nem érvényesek. Cserekereskedelemmel szerzik be a résztvevők, amire szükségük van. Mindenkinek saját magáról kell gondoskodnia, tehát semmiképp se hagyd otthon, az életben maradáshoz elengedhetetlen hamuban sült pogácsát és némi folyadékot. Rengeteg különleges dologgal lehet még találkozni, mint például: mutáns járművek, óriás méretű installációk és bizarrabbnál bizarrabb dolgokkal.

burningresizeFotó: Getty Image / Europress

Az időjárás miatt is nevezhetjük egyedinek a rendezvényt. Nappal perzselő hőség, embertelen forróság van, 40 fok feletti hőmérséklettel. Éjszaka pedig alig éri el a 10 fokot. Nem árt a bundabugyi sem, előfordult már 0 fokos éjszakai hőmérséklet is. Így nem csak a bulizás, hanem a napi hőingadozás is igénybe veszi a skacok szervezetét. Emellett gyakori az erős szél és a felhőszakadás, ami pillanatok alatt sártengerré változtathatja a területet. Ugye milyen csábítóan hangzik?!

Tavaly, egy magyar alkotás is bemutatkozott a Burning Man fesztiválon, egy 6x6x6 méteres, 6 gerezdből álló óriás fokhagyma! Minden gerezdben 1-1 ember foglalt helyet és a testhőmérsékletük, szívverésük és lélegzetvételük függvényében kék-narancs-piros skálán világították meg az installáció héját, illetve produkált különböző hangeffekteket. Elmondhatjuk, hogy a produkció cseppet sem lógott ki a fesztivál sokszínű programjából.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés