Kövess minket

Események

A Z generáció egyik kedvence, a floridai $not is hazánkba látogat

Megosztva

A fiatalok körében már óriási népszerűségre tett szert, ‘Billy Boy’ című száma az ‘Euphoria’ sorozatban is megjelent, TikTokon a ‘Mean’ dalával futott be, ráadásul Billie Eilish is rajong érte. Ő nem más, mint $NOT, aki hamarosan az Akváriumban ad koncertet, karrierje során először.

Edy Edouard, ismertebb nevén $NOT 1997-ben született New Yorkban, ám 7 évesen Miamiba költözött családjával. Középiskolás korában, 2016-ban kezdődött zenei karrierje. Eleinte olyan előadokat hallgatott, mint Xavier Wulf, Bones, Yung Lean, Lil Wayne és Tyler, the Creator. Egy barátja, Wetback Manny már akkoriban töltögetett fel Soundcloudra zenéket, így ő mutatta meg neki, hogyan is kell dalokat felvenni és a mikrofont használni. “Ezután elkezdtem egyedül is számokat írni és felvenni. Volt egy USB-s mikrofonom is, ami eléggé szar volt, de aztán Manny szerzett egy profi mikrofont, szóval azt hiszem, csak szerencsém volt.” 

Az igazi áttörést 2018-ban a ‘Gosha’ című szám hozta meg neki, később az HBO-s amerikai sorozat, az Eufória egyik részében is hallható volt ‘Billy Boy’ slágere, ezután pedig nem volt megállás. A „Gosha” és a „Megan” sikerei után $NOT leszerződött a 300 Entertainment-hez. 2020. március 6-án megjelent Tragedy + című debütáló stúdióalbuma, melyen Maggie Lindemann és Wifisfuneral közreműködött.

„Láttam, ahogy a művészek dalokat készítenek, és azt gondoltam: ‘Hé, ezt én is meg tudnám csinálni’. Nem akarok beképzelt lenni, de tényleg így kezdődött” – mondta $not. „Jó móka volt, aztán függőséget okozott. Így csinálok zenéket. Látok vagy hallok valamit, és aztán meg akarom csinálni. Még ha szarul is hangzik, akkor is szórakoztató számomra és imádom csinálni.”

$not hamarosan induló világkörüli turnéja Magyarországot is érinti, így 2022. február 16-án találkozhatunk vele először Budapesten, az Akvárium Klub nagytermében. Jegyeket július 23, péntek 10 órától lehet beszerezni az Akvárium oldalán.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés