Kövess minket

Hiphop

A$AP Ferg szerint Young Thug egy popsztár, Lil Uzi pedig az új Blink-182

De ez csak a hiphop evolúció része.

Megosztva

Forrás:

Azzal, hogy a hiphop lett a világ jelenleg legnépszerűbb műfaja, sok rajongó érezheti úgy, hogy felhígult, vagy nem elég trú a közeg, és olyat is hiphopnak hívnak, amit igazából teljesen máshova kéne sorolni. A rap, trap, és RnB spektrum tényleg nem igazán fedi le a stílus mai teljes realitását, de legalább próbálkozások megjelentek bizonyos jelenségek körülhatárolására, elég csak az „emo rap” kifejezésre gondolni, ahova Lil Uzi és Lil Peep bizonyos zenéit lehet sorolni. 

A$AP Ferg is megpróbálta nemrég a GQ magazinban kicsit tágítani a hiphop kifejezésről alkotott képet, méghozzá Young Thug és a már előbb említett Uzi példáján keresztül.

„Amikor pop zenére gondolok, akkor ma már hiphop zenére gondolok. Úgy érzem Young Thug egy modern popsztár, Lil Uzi pedig egyértelműen popsztár. Ő az új Blink-182. És nem gondolom, hogy ez fura lenne! Csak halad előre a műfaj. A hiphop azzá a hatalmas szörnnyé alakult, amivé eleve alakulnia kellett. A stílus régen is rengeteg kultúrát magába foglalt. A hiphop Kraftwerkkel kezdődött, az ő ütemeikkel. Nem tudtuk, hogy mi az, de az emberek imádták és táncoltak rá. Aztán egy DJ rájött, hogy be is loopolhat bizonyos ütemeket, és megszületett a breakbeat. Erre pedig jött a break tánc, így született meg a „Planet Rock”, ami egy Kraftwerk szám alapját használja, és az egész hiphop mozgalmat magába foglalja, a kultúrát, a táncot. Szóval már régóta magunkhoz öleltük a rock zenét – Aerosmith és a Run-DMC. Már régóta magunkhoz öleltük az elektronikus zenét – Kraftwerk. Ahogy a soul zenét is – James Brown, és a G-Funkot is (Dr. Dre is ilyen zenét készített az elején). Az összes stílust magunkhoz öleltük, így nem csoda, hogy közülünk kerülnek ki az új pop és rocksztárok.”

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés