Kövess minket

Események

Aaron Cohen ma Budapesten koncertezik, szóval feltettünk neki gyorsan pár kérdést

Meg is válaszolta őket, mert ő már csak ilyen jó arc.

Megosztva

Forrás: Youtube

Szakállas, vékony zsidó srác rappel egy queensi élelmiszerbolt előtt. Körülötte a haverjai ugyanúgy szövegelnek, sőt néha még talán az amúgy halál laza srácnál is nagyobb beleéléssel tátogják a számokat, melyek a rímek és New York City szeretetéről szólnak.

Aaron Cohen, underground rapper Seattle-ben született ugyan, de a szíve a keleti parthoz húzta, és zenéjéhez is NYC adja az inspirációt. Jelenleg európai turnén van, ma pedig Budapesten lép fel, szóval elkaptuk pár kérdésre.


OFF: Hogy kerül egy fehér seattle-i srác New York-ba, hogy aztán rap karrierbe kezdjen?

Aaron Cohen: Világéletemben zenélni akartam. New York pedig az egyik legalkalmasabb hely erre. Nem is tudnám másként elképzelni az életemet, számomra ez egy egyértelmű választás volt. New York-i előadók zenéjén nőttem fel, éreztem, hogy részese akarok lenni annak a közegnek és szcénának, ami várost jellemzi.

Mondhatjuk, hogy az a „Feminist” című számod volt az első komolyabb sikered, melyben azt rappeled: „Life’s a bitch, but I’m a feminist”. Elég korán jött nálad ez a dolog, még a 2014-es VMA Beyoncé fellépést is beelőzted a témával. Szerinted, ha most jelenne meg, mi lenne erre a számra a reakció?

Szerintem felkapottabb lenne most a szám. Viszont én ezt anno azért mondtam, mert így is gondoltam. Előfordul, hogy néhány évvel előrébb jársz és a világnak kell beérnie téged.

[vembed youtube=”oZlY9LTIHdA” ]Elég sokoldalú a diszkográfiád. Éles kontraszt van az olyan nyugisabb számok, mint a „Potential Fans” és a „D.E.N.Y” féle, pörgős, keményebb dalok között. Hogy állsz neki a szövegírásnak? Hangulatfüggő, vagy nagyobb projektekben gondolkozol?

Érzések alapján alkotok, vagy amit épp előhoz belőlem a beat. Nem igazán tervezek előre, csak úgy jönnek a számok kontroll nélkül. Mostanában egy kicsit indulatosabb voltam és Brakebill kemény, basszussal teli alapjai pont illettek a hangulatomhoz, ebből született meg a „D.E.N.Y”.

Az elmúlt néhány hónapban Európában turnéztál, megjártad többek között Londont, Párizst, most meg Budapesten játszol. Milyen volt a turné hangulata, van új kedvenc városod?

Nagyon királyul sikerült eddig a turné, rengeteg városban jártunk, ha jól emlékszem vagy 15 bulit lenyomtunk. A párizsi koncert különösen sokat jelentett nekem, mivel rengeteg új baráttal ismerkedtem meg, ráadásul jó néhány helyi arccal is együtt zenélhettem. Igazán különleges este volt. Iszonyatosan szerencsés vagyok, hogy úgy járhatom a világot, hogy közben azt csinálom, amit szeretek. Minden egyes új város hálával tölt el.

[vembed youtube=”X-GG1ts3Xe4″ ]A hiphop tele van felvágással, nagyzolással. Mennyire ismerhetjük meg az igazi Aaron Cohen-t a zenédből?

Az én zeném abszolút „ríl”. Van benne egy kis pofázás, mert a rap már csak ilyen, de szerintem elég jól tükrözi a személyiségemet. Nagyrészt laza vagyok, de néha szomorú, néha pedig agresszív.

Lil Yachty elég nagy port kavart a kijelentésével, miszerint 2Pac túl van értékelve. Mondj egy rappert, aki szerinted alul, és egyet, aki túlértékelt.

Nem tudom, nem gondolom, hogy rap-kritikusnak kéne lennem. Ha nem bírok egy rappert, akkor azt elmondom egy számban. De például Ka szerintem nem kap elég elismerést, pedig az egyik legjobb a szakmában. Aki nem ismeri, az mindenképp csekkolja, nagyon jó szövegeket tol a brooklyni srác.

[vembed youtube=”E6yOMRo-A1k” ]Mit hallgatsz, ha épp nincs kedved a hiphop-hoz?

Mindenfélét. Mindig nyitott vagyok az új zenékre, legyen szó akármilyen stílusról.

Tavaly jelent meg a lüktető „Off The Ground” című lemezed, nemrég pedig a „D.E.N.Y”  című kislemez. Mire számíthatunk még tőled 2017-ben?

Egy rakás új zenét fogok még kiadni az évben, ami azt illeti pont most fejezek be néhány projektet. Nyáron az USA-ban turnézok, az év vége felé pedig visszajövök Európába. Folyamatosan mozgásban leszek idén.

Aaron Cohen az Under Budapest nevű helyen lép ma fel többek között a Mulató Aztékok és Zsolaa társaságában. Még több infó az eseményben.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés