Kövess minket

Hiphop

Addig támogatta az orosz rapper Putyin háborúját, míg be nem hívták katonának, utána inkább elmenekült

Megosztva

2023 végén egy hatalmas influenszer bulit tartottak Oroszországban, amin több a kormánnyal szimpatizáló híresség is részt vett, köztük zenészek, színészek és egyéb művészek. A moszkvai „Majdnem Meztelen” nevű buli nagyon kicsapta az orosz közvéleménynél a biztosítékot, részben a helyi konzervatívok által dekadensnek minősített rongyrázás és provokatív öltözékek miatt, részben amiatt, hogy a sztárok pont a háború (Ororszországban különleges hadművelet) alatt gondolták úgy, hogy itt az ideje a bulizásnak. A putyini hatalom megérezve a népharagot elengedte az amúgy nekik nyalonckodó sztárok kezét, és többeket megbüntettek, ilyen-olyan indokokra hivatkozva. Az egyik résztvevő, egy helyi rapper, Vacio egész konkrétan meztelenül jelent meg az eseményen, ezért ő is büntetésre számíthatott, ami elől egészen Amerikáig menekült.

Vacio a „Madjnem Meztelen” bulin, szó szerint majdnem meztelenül.

A 25 éves rapper, igazi nevén Nikolai ‘Kolya’ Vasilyev többször kiállt Putyin háborúja mellett, így aztán extrán ironikus volt, mikor a botrányt követően a hatalom megpróbálta besorozni. Nikolait először 25 napra bebörtönözték a fent említett buli miatt, majd felszólították, hogy jelenjen meg orvosi vizsgálatra a hadseregnél, utóbbin januárban átment, így aztán közölték vele, hogy a héten besorozzák Putyin háborús hadigépezetébe. Most azonban orosz kiadványok és munkatársai szerint elmenekült az országból.

A Starhit nevű híroldal arról számolt be, hogy Vacio most Amerikában van, pedig május 13-án kellett volna bevonulnia. Az információt az egyik közeli barátja is megerősítette. Vacio barátja elmondása szerint „keserűséget és csalódottságot” érzett amiatt, hogy az előadó elmenekült. „Nem tudom, ki tanácsolta neki, hogy ilyen dolgokat tegyen, hogy azt tegye, amit tett” – mondta. „Még én szégyellem magam miatta” – tette hozzá.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés