Kövess minket

Aztaa

Aggasztó adatok az NBA újranyitása előtt: újabb kilenc játékosnál mutatták ki a koronavírust

Jelenleg 25 fertőzött játékosról tudnak.

Megosztva

Forrás:

Az előzetes tervek szerint július 30-án folytatódhat az NBA 2019-2020-as idénye, melyet a koronavírus-járvány miatt függesztettek fel még március első heteiben. A helyzet azonban korántsem ennyire egyértelmű, hiszen az Egyesült Államokban az elmúlt napokban újult, eddig nem látott erővel támad a vírus, Floridában például csak az elmúlt 24 órában nagyjából 10 ezer új beteget azonosítottak be, ez pedig az NBA startra is hatással lehet.

A liga a közelgő kezdés miatt egyébként már június végén széleskörű tesztelésekbe kezdett, vagyis nem csak a kosarasokat, hanem a csapatok körül tevékenykedő személyzet tagjait is megvizsgálták. Az első etap során, június 23-án 16 koronavírusos esetet találtak, míg második nekiugrásra, június 26-tól június 29-ig bezárólag újabb 9 játékos tesztje lett pozitív. Ezzel jelenleg 25 fertőzöttről tudnak, de a valós szám ennél vélhetően valamivel magasabb, hiszen mindössze 351 tesztet végeztek el a kosarasok között. (Érdekesség, hogy a stábtagoknál jóval több, összesen 884 vizsgálatra került sor ez idő alatt – 10 alkalommal kimutatva a COVID-19 jelenlétét.)

Az újonnan megfertőződöttek között van a Denver Nuggets szerb származású sztárja, Nikola Jokic, a Brooklyn Nets centere, DeAndre Jordan, valamint az idei zsákolóbajnok, a Miami Heat üdvöskéje, Derrick Jones Jr. is.

Az NBA vezetői árgus szemekkel figyelik az eseményeket, bár a hírek szerint egyelőre nem merült fel bennük az újrakezdés elhalasztásának gondolata.

(NBA)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés