Kövess minket

Aztaa

AIDS szervezetekkel találkozott DaBaby és bocsánatot kért a korábbi szavaiért

Megosztva

Augusztus elején közös levélben reagált több HIV-AIDS szervezet DaBaby Rolling Loud fesztiválon elmondott homofób monológjára, sürgetve azt, hogy fontos lenne az emberek edukációja a kérdéskörről. A rapper azóta több ilyen szervezettel is találkozott, az érintettek pedig most úgy nyilatkoztak, hogy DaBaby megértette az álláspontjukat és bocsánatot kért a korábbi szavaiért.

A rapper az alábbiakat mondta egy júliusi fellépésen:

Ha nem úgy jöttél ma, hogy HIV pozitív, AIDS-es vagy, vagy bármilyen más halálos szexuális betegséget terjesztesz, amitől 2-3 héten belül meghalsz, akkor emeld magasra a telefonod vakuját. Lányok, ha puncitoknak víz illata van, emeljétek magasra a telefonotok vakuját. Srácok, ha nem szoptok faszt egy parkolóban, emeljétek magasra a telefonotok vakuját

A rapper szerint nem bántónak szánt monológra adott reakció nagyon heves volt, több fesztiválról eltávolították a nevét, szponzorok hátráltak ki mögüle. DaBaby több, kissé felemás bocsánatkérést is közzétett, de sokan még ezután is haragudtak rá. Most mégis úgy tűnik, hogy a rapper maga mögött hagyhatja a botrányt.

Egy friss közlemény szerint DaBaby elfogadta több AIDS/HIV szervezet felkérését egy beszélgetésre, ahol aztán a betegség történelméről oktatták ki, külön kitérve a fekete közösség betegséggel járó stigmáinak extra nehézségeire. A közlemény szerint DaBaby aktívan részt vett a diskurzusban, nem vette félvállról a dolgot, és őszintén bocsánatot kért a szavaiért.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés