Kövess minket

Sziget

Akár életfogytiglant is kaphatnak a Sziget eddigi legnagyobb drogfogásának főszereplői

A két fiatal 500 db árlistát is nyomtatott.

Megosztva

Forrás:

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra annak a két holland fiatalnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint marihuánát és MDMA tartalmú tablettákat értékesítettek a Sziget fesztiválon – közölte a Fővárosi Törvényszék a mai nap folyamán.

A bíróság felidézte: az adatok szerint a két holland férfinél augusztus 6-án, a Sziget fesztivál beköltöző napján 128 gramm – előre porciózott – növényi törmeléket, 451 műanyag fiolában tartott sodort cigaretta formájában marihuánát, valamint egy kilogramm MDMA tartalmú tablettákat találtak. A gyanúsítottak nagy mennyiségű kábítószert tartottak az értékmegőrzőben és sátrukban, és ötszáz példányban nyomtatott árlistát is készítettek. Úgy buktak le, hogy a biztonsági őröknek gyanús volt a sok mozgás a két fiatal sátránál, ahova a fesztiválozók készpénzzel a kezükben mentek, majd sokszor tasakokkal kezükben távoztak.

A szakértői vélemény szerint a kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. Az értéke amúgy 15 ezer euro körül mozog. Az elsőfokú végzés szerint a bűncselekmény – bizonyítottság esetén – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – írták.

A gyanúsítottak kizárólag a Sziget fesztiválra érkeztek Budapestre, Magyarországon lakóhelyük, személyes kapcsolataik és kötöttségeik nincsenek, így a bíróság szerint jelenlétük a büntetőeljárás során kizárólag kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. A védők bűnügyi felügyelet elrendelését és óvadék megállapítását kérték, amit a bíróság arra hivatkozva utasított el, hogy a nyomozás kezdeti szakaszban van, és további bizonyításra van szükség a gyanúsítottak kapcsolatainak felderítésére, így nem kizárt, hogy a kért intézkedések veszélyeztetnék a bizonyítási eljárást.

Mindazonáltal a 21 éves gyanúsítottaknak Hollandiában legális megélhetésük és rendezett családi kapcsolataik vannak, így nem lehet arra következtetni, hogy kábítószer-kereskedelemből tartanák el magukat, ezért a bíróság a bűnismétlés veszélyét nem látta megállapíthatónak. A végzés nem végleges, a letartóztatás elrendelése ellen a gyanúsítottak és védőik, továbbá – a bűnismétlés veszélyének megállapítása érdekében – az ügyész is fellebbezést jelentett be.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük