Kövess minket

Hiphop

Alee tényleg benyúlta ezt az Ocean Wisdom dalt?

Megosztva

Miközben közeledik az idei magyar X-Faktor döntője, az egyik továbbjutónak nem csak az élő show okozta gyomorgörccsel, de külső „támadásokkal” is meg kell küzdenie. A szóban forgó versenyző, a fiatal rapper, Alee, aki körül elég nagy a hype, igaz ezt egyes előadók, például Missh nem teljesen értik. Alee-t viszont most már nem csak a „Milliók” rapper, de korábbi versenytársa, a Kultúrkör énekese, Darvasi Áron is kóstolgatja, hisz bedobta, hogy szerinte a rapper „Nem felejtek” című dala szimpla lopás. A plágiumot kiáltó Áron az Alee-hoz hasonlóan a gyors rappelési stílusával ismertté vált angol Ocean Wisdom „Brick or Bat” dalát nevezte meg, mint amolyan „inspiráció”. Alee a Blikknek tagadta a vádakat:

„Hasonlít a ritmus, a beat, ez való igaz, de eddig soha nem hallottam erről a bandáról. Az, hogy a beat hasonlít, simán megeshet, mivel online keresgélek ingyenes alapokat producerektől, amelyekből kiindulunk és átformáljuk. Így jött be a legutóbbi dalba például a metál rész is, pont azért, hogy más legyen, ne ugyanaz. Az pedig, hogy az említett dal producere ettől a fent említett zenétől ihletődött-e meg vagy sem, azt nem tudom. Szerintem nem másoltam senkit, és teljesen egyedi lett. Az, hogy az alap hasonlít, ennyin múlik. Azt azért hozzátenném, hogy a Kultúrkör ezen tagjának üzenem: legközelebb mielőtt valakiről ítéletet mond, járjon utána, hogy hogyan működik egy rappernél a dal írásának folyamata” – mondta a lap megkeresésére.

Alább lehet összehasonlítani az eredeti Ocean Wisdom dalt, és a pár napja megjelent, már-már nu-metálba hajló Alee szerzeményt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés