Kövess minket

Események

Állatkertek éjszakája!

Látványetetésekkel, fókashow-val, bátorságpróbákkal és számos speciális, éjszakai programmal várja 12 magyarországi állatkert péntek este a látogatókat az Állatkertek éjszakája sorozat keretében.

Megosztva

    allatkertFotó: Getty / Europress

A Budakeszi Vadasparkban óránként indulnak 45 perces vezetések, amelyeken az éjszakai vadaspark életét lehet megismerni. A bejárattal szemben interaktív játszópult működik majd, itt az állatok éjszakai érzékelését lehet tanulmányozni, fénycsapdázással pedig az éjszakai rovarok életében nyerhetnek betekintést az érdeklődők.
    A Fővárosi Állat- és Növénykertben lesz esti elefánttréning, fókabemutató, de orrszarvú-, zsiráf-, pirája-, muréna- és óriás arapaima etetés is, a vombatlesen, az éjszakai pillangókat bemutató programon, az óriáskígyó-simogatáson felül. A Mérgesházban kígyókezelési, illetve eszközbemutatót tartanak a mérgeskígyókkal foglalkozó szakemberek, a Varázshegyben pedig térhatású vetítés, időgép-szimulátor és rovarbemutató lesz. A Holnemvolt Park játékai is működni fognak éjszaka, köztük a hullámvasút is.
    A Tropicariumban éjszakai bátorságpróbát tartanak, de lesz éjszakai szűrőház-látogatás, a cápák „árnyékában” lévő rendezvényteremben pedig a Tropicariumban eddig nem látott egzotikus állatok bemutatója zajlik majd.
    A debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében színházi előadást, állatbemutatókat szerveznek az éjjeli kisvasút, dodzsemszafari, kézművesek és vidámparki meglepetésjátékok mellett, a győri állatkert az éjszakai dzsungel hangulatát jeleníti meg, a Kecskeméti Vadaskert fáklyával megvilágított kifutókkal és szakvezetéssel kísért esti látványetetéssel várja a látogatókat, emellett a miskolciak és a pécsiek is simogathatnak kígyót, békát, rovarokat, vagy mehetnek az éjjeli medve- és mosómedve-etetésre is.
    A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban a fehér szalamandrával találkozhatnak a helyszínre látogatók, lesz éjszakai Holdfény-túra, gyakorlott búvárok pedig óriás tokokkal, a vizákkal merülhetnek Európa legnagyobb édesvízi akváriumában. Szegeden a Vadaspark legifjabb lakóját, a borjúfókakölyköt ismerhetik meg a változatos programok mellett a látogatók.
    A legtöbb helyen a programok este 7-től éjfélig tartanak majd. A fővárosi helyszínekre lehetőség lesz kombinált belépőjegyet váltani, a pécsi látogatók pedig automatikusan egy jegy ellenében az Akvárium-Terráriumba és a Zsolnay Kulturális Negyedben megtartandó programokra is ellátogathatnak.

 

(Forrás: MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés