Kövess minket

Stílus

Amikor a divat és a technológia találkozik

Összehozták a két különböző, de még is hasonló világot.

Megosztva

Iris van Herpen 3D fashionFotó: thegurdian.com 3D printed fashion

Belegondoltatok már abba, hogy milyen jó lenne, mondjuk egy olyan tükör, ami megmutatja, hogy milyen ruhák állnak jól, anélkül, hogy felpróbálnátok őket? Nos, lehet, hogy a nem túl távoli jövőben már az összes boltban találkozhattok ilyen szerkezettel, ugyanis az izraeli Fashion Tech fesztiválon már bemutatták az intelligens próbafülkét, ami hasonló jegyekkel bír.

A fesztivál rendezője, Yael Kochman szerette volna összehozni ezt a különböző, ám még is sokban hasonlító iparágat, és úgy tűnik, nagyon is jól sikerült neki. Több startup is részt vett a fesztiválon, és számos újítást mutattak be, amellyel megkönnyíthetik az emberek mindennapjait.

Az Infime nevű cég például egy olyan alkalmazást prezentált, ahol egy pillanat alatt fehérnemű modellé válhattok. Meg kell adni a méreteiteket, bescannelni a QR-kódot, és már is láthatjátok magatokat 3D-ben. Akár online vásároltok, akár személyesen, mindkét esetben tudjátok használni az alkalmazást.

Másik nagy újítás, a már majdnem, hogy réginek mondható 3D-s nyomtató nem csak képeket, és tárgyakat nyomtat, hanem ruhákat és cipőket is. Szinte hihetetlen, hogy este csak beprogramozzátok, hogy milyen ruhát akartok felvenni másnap, és reggelre már ki is nyomtatja a gép. Formabontó megoldás!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés