Kövess minket

Aztaa

Amit apa választ: a babakocsi

Felmérések és a bababoltban dolgozók tapasztalatai alapján szinte minden esetben az anyukák döntenek arról, hogy melyik termék és márka lesz a legjobb a babának. Akad kettő kivétel: az egyik a (sport) babakocsi: minden felmérés szerint ezt az eszközt az apukák választják ki. De miért és hogyan?

Megosztva

Forrás:

A babakocsi, és az autósülés pszichológiája

Nem készült még átfogó elemzés arról, hogy miért éppen az autósülés, és a babakocsi (az újszülött és a sport is) azok a termékek, amelyeket szeretik kiválasztani a férfiak. Van, aki szerint azért mert ezek „technikai” termékek, egyszerűen így illik, különben sem elvárható egy nőtől az, hogy tudja mi az az ISOFIX. Lehet, hogy a férfi alfaösztöne miatt nem engedi ki a kezéből a választást (ő védi meg a családot, ezért a „védőeszközöket” ő választja ki), mások szerint az egyetlen ok hogy ezek a legdrágább olyan termékek, amit már a férfi is használni fog: akárhogyan is van, a legtöbb esetben a férfi, vagy a párok együtt döntik el melyik babakocsit (és autósülést) választják.

A nagy babakocsiválasztó

Babakocsit választani úgy kell, mint autót, még a lépései is hasonlóak: először kiválasztod a szempontjaid alapján, hogy milyen babakocsira/autóra vagy szükséged? Aztán átgondolod mekkora összeget szeretnél rászánni, megkeresed és kiválasztod a neked legjobban tetsző – és összegben megfelelő – típust (ennek a neten is utána tudsz olvasni) és megnézed milyen extrákkal szereld fel azért, hogy a babád, gyereked a legjobban érezze magát benne.

tt azonban még nincs vége, hiszen most jön az esztétika: melyik szín, minta áll neki a legjobban, és ha mindezen túlvagy, nincs is más, mint megvásárolni a babakocsit mit aztán használtok. És, éppúgy mint az autódat, a használat után (főleg ha vigyáztál rá) értékvesztéssel ugyan, de el tudod adni.

Az újszülött babakocsi és a sportbabakocsi

Ezt a bekezdést csak akkor kell elolvasnod, ha még babavárásban vagytok, férfi vagy és szeretnéd majd te kiválasztani a babakocsit, de belátod, hiányos a tudásod. Ebben a pillanatban most még újszülött babakocsiban kell gondolkodnod. A jó hír, hogy ezerféle van, a rossz, hogy éppen ezért nehéz választani, és hogy ő a drágább, továbbá olyan fontos dolgokat kell vizsgálnod a választáskor, mint azt, mennyire könnyű, fordulékony, dönthető-e a háttámlája, a kerekei bolygósíthatóak-e, könnyű irányítani őket.

Ha már nagyobb a gyereked, akkor már legalább egy babakocsit vettél, most sport babakocsira lesz szükséged, és a legkomolyabb döntésed az lesz, hogy esernyőre, vagy lapra csukható-e, esetleg érdekes lehet, hogy milyen nehéz. Természetesen ezt a kocsit is el tudod majd később adni. (A sport babakocsi olyan, mint a sportkocsi: könnyen irányítható, dönthető az ülése, és minél újabb a modell, annál kényelmesebb)

Akkor melyik a legjobb?

Ezt a kérdése egyetlen mondattal meg lehet válaszolni, megint az autós példánál maradva: az a legjobb babakocsi, amelyiket te a legjobbnak ítélsz meg, hiszen a döntés szubjektív: az a legjobb márka, amelyiket végül választod, az a legszebb színű, amelyik neked a legjobban tetszik, és biztosan az a legjobb (baba)kocsi amit végül használni fog a gyereketek.

Ha babakocsi választás előtt állsz kattints ide: https://babamarket.hu/Babakocsi

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés