Kövess minket

Film

Angelina Jolie segít megfilmesíteni egy afgán kislányról szóló sikerregényt!

 Angelina Jolie elvállalta a The Breadwinner (A kenyérkereső) című, készülőben lévő animációs film executive produceri tisztségét, és még az is elképzelhető, hogy az egyik szerepet is ő fogja játszani. A film egy afgán kislányról szól, aki arra kényszerül, hogy ő szerezze be családja számára a napi betevőt. Egyenlőre úgy fest, hogy a film 2017 elején kerül majd a mozivásznakra.

Megosztva

angelina jolieFotó: Getty Image / Europress

A humanitárius ügyek iránt elkötelezett Jolie az írországi Kilkennyben működő animációs stúdióval, a Cartoon Saloonnal állt össze a The Breadwinner elkészítésében. A film rendezője a szintén ír Nora Twomey, aki leginkább a Kells titka című Oscar-jelölt animációs film társrendezőjeként ismert.
    A The Breadwinner Deborah Ellis kanadai írónő 2000-ben megjelent, azonos című regényén alapul. A történet Parvanáról, egy 11 éves afgán kislányról szól, aki magát fiúnak álcázva kényszerül a család kenyérkeresőjévé válni, miután apját igazságtalanul bebörtönzik a tálibok uralta Afganisztánban. Deborah Ellis, aki könyve megírására készülve hónapokon át interjúzott pakisztáni és oroszországi menekülttáborokban élő nőkkel, a filmben is közreműködik mint társ-forgatókönyvíró.
    A több irodalmi elismerésben is részesült könyv nagyon közel áll Jolie-hoz, aki maga egy leányiskolát finanszíroz Afganisztánban, és saját gyerekeinek is kezébe adta a könyvet. Nora Twomey elmondása szerint amikor nemrég találkozott a színésznővel a projekt megvitatása céljából, kiderült, hogy Jolie már egy ideje a történet megfilmesítésén gondolkozott.
    „Több millió, Parvanához hasonló lány van, akik elnyomás alatt és konfliktusok közepette nőnek föl, és arra kényszerülnek, hogy segítsék családjuk túlélését e körülmények között” – fogalmaz közleményében Jolie, aki utal az afgán kultúra gazdagságára, kreativitására és erejére is.
    Az angol és dari nyelven – ez a perzsa Afganisztánban beszélt változata – készülő film jelenleg az előgyártás és a casting fázisában van, a Cartoon Saloon már megkezdte az animáció elkészítését. A nagy kérdés az, hogy Angelina Jolie az executive produceri poszt mellett elvállalja-e az egyik szerep megformálását is.

(Forrás: MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés