Kövess minket

Aztaa

Angol drill rap videókat töröltek le Youtube-ról, mert a londoni hatóságok szerint erőszakra buzdítottak

Dupla ennyit szerettek volna.

Megosztva

Forrás:

Közel harminc angol rap videót töröltek Youtube-ról, miután a londoni rendőrség panasszal élt a videómegosztó portálnál. A The Guardian írása szerint a videók erőszakra buzdítottak. 

Az utcai bandák megpróbálnak egymásra licitálni a videóikkal, ami elsőre egy sima klipnek tűnik, az igazából durva fenyegetéseket tartalmazó videó a többi banda irányába” – magyarázta a lépés fontosságát a londoni rendőrség egyik nyomozója, Mike West a BBC-nek. West azt is kiemelte, hogy a rapperek néha úgy csinálnak a kezükkel, mintha fegyverrel lőnének, ők pedig ezt is kemény fenyegetések közé sorolják.

A szóban forgó hiphop videók a drill alműfajból kerültek ki, a stílus még 2012 körül született Chicagóban, többek között Chief Keef, Lil Durk, és Fredo Santana zenéje által terjedt el. A stílus kifejezetten a kemény chicagói utcák témáit dolgozta fel, az erőszak tehát központi eleme a drillnek. Az angol rendőrség úgy látja, hogy a drill növekvő népszerűsége a szigetországban összefüggésben van az utcai bandák összecsapásaival. 

Eredetileg 50-60 videót akartak eltávolítani a Youtube-ról, de a portál végül csak 30-at törölt. A rendőrség amúgy 1400 videót mentett le hasonló okokból. A törlések után egy londoni drill krú, a 1011 petíciót indított a gyakorlat ellen, amit ők cenzúrának hívnak, szerintük a rendőrség el akarja nyomni ezt a növekvő zenei kollektívát.

[vembed youtube=”5p-UjIHsd9M” ](XXL)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés