Kövess minket

Film

Animációs film készül Wyclef Jean Haitin töltött gyermekéveiről

A The Fugees alapító társproducere lesz a Netflixen landoló alkotásnak.

Megosztva

Forrás:

Kilenc éves volt Wyclef Jean, amikor a családjával Haiti szigetéről az Amerikai Egyesült Államokba, azon belül is Brooklyn-ba települt (menekült) át. Szülei a jobb élet reményében döntöttek a költözés mellett, hiszen Haiti a világ egyik legszegényebb országa, a lelkészként dolgozó édesapa pedig egyáltalán nem látta biztosítottnak négy gyermeke, köztük az akkor általános iskolás The Fugees alapító jövőjét. New Yorkban azonban nem találták meg a számításaikat, ezért pár év elteltével a szomszédos New Jersey-ben próbáltak szerencsét. A többi már hiphop történelem: az unokatestvére Pras, illetve közös ismerősük, Lauryn Hill társaságában megalakították a The Fugees-t a kilencvenes évek derekán, amivel aztán pillanatok alatt világhírnévre tettek szert.

[vembed youtube=”MPlb9HoOCxs” ]Wyclef a hirtelen jött siker ellenére sem felejtette el honnan jött. Yele Haiti nevű jótékonysági szervezetén keresztül folyamatosan segíti az ott élőket, sőt, 2010-ben még az elnöki posztért is elindult (volna), ám jelentkezését még idejekorán elkaszálták, mivel nem életvitelszerűen tartózkodik a karibi országban.

Most, pontosan negyven évvel azután, hogy elhagyta Haitit, Wyclef és a Netflix közösen készít egy animációs filmet a zenész viszontagságos, de annál boldogabb gyermekéveiről.

„Hihetetlen szegénységben nőttem fel, de tele voltam álmokkal, képzelőerővel. A Netflix segítségével szeretnénk megmutatni minden nélkülöző gyereknek, hogy van kiút, csak ne adják fel az álmaikat” – mondta az egyelőre még csak tervezési stádiumban lévő produkcióval kapcsolatban pár nappal ezelőtt.

A film forgatókönyvének megírásával Justin Marks-ot bízták meg, ő jegyzi A dzsungel könyve 2016-os adaptációját is.

(Deadline)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés