Kövess minket

Stílus

Anime és divatrajongók figyelem, befutott a Supreme x Akira kollekció

Mikor a manga és a streetwear világa találkozik.

Megosztva

Forrás:

A hypebeast márkák koronázatlan királya, egyben örökös trónbitorló brandje, a New York-i alapítású Supreme már több tucat emlékezetes kollaborációt hozott tető alá, de a mostani társulás egészen különleges a cég történelmében. A Supreme nem egyszer kacsingatott már a filmművészet felé, elég, ha az idei Sebhelyesarcú kollekciót említem, de tavaly Larry Clark korszakalkotó, nyers és naturalista alkotásából, a Kids-ből (Kölykök) is megelevenedtek jelenetek a pólóikon. Viszont mangához/animéhez ritkán nyúltak a tervezők, meglévő japán sorozat vagy film pedig még sosem lett feldolgozva, a végeredmény viszont magáért beszél.

Az Akira egy 1982-től 1990-ig futó mangasorozat volt, amelyből ‘88-ban egy egész estés anime is készült. Ennek hála az alkotás rövid időn belül az egyik legikonikusabb és legismertebb művé avanzsálódott a műfajon belül, olyan világhírű animék mellett, mint a Totoro, a Perfect Blue, vagy a Chihiro Szellemországban. A történetről röviden annyit, hogy valahol a 3.világháború utáni, nukleáris támadás sújtotta Japánban járunk, ahol rendszeres bandaháborúk folynak az utcán, jelentős a kormány ellenes terrorizmus, a droghasználat, és a korrupció is hatalmas méreteket ölt. Tökéletes recept egy kiváló, poszt-apokaliptikus történethez, amelyben két főszereplőnk, Kaneda és Tetsuo a “The Capsules” nevezetű motoros bűnbanda tagjai. Utóbbi egy alkalommal fegyveresek fogságába kerül, akik különböző vizsgálatok alá vetik. Ennek következtében szabadulása után felismeri új képességét, miszerint egy kézmozdulattal ölni képes, és jelleme is nagyban megváltozik – erőszakosabbá válik és víziók gyötrik.

Az Akira hamisítatlan, sötét, társadalomkritikus világvége hangulattal és különleges látvánnyal hódít, ezen elemeket ötvözve pedig egy olyan egyedülálló cyberpunk univerzumot teremtett meg, ami máig sok disztópikus alkotást inspirál. Ennek az alternatív jövőnek az eredeti, mangából kiragadott képei köszönnek vissza a mostani darabokon is, természetesen az összes rajz a kollabra büszke, elismert alkotó, Katsuhiro Otomo munkája.

A gazdag kollekció tartalmaz parka-és munkáskabátokat, kezeslábasokat, hosszú ujjúkat, kapucnis-és cipzáros pulcsikat, rövid ujjú pólókat, egy snapback sapkát, két gördeszka lapot, egy tálat, és egy hosszúkás tálkát.

A kollekció november másodikától lesz fellelhető online, és a New York-i, brooklyni, Los Angeles-i, londoni, párizsi üzletekben, de Japán sem marad ki, ott negyedikétől lehet lecsapni a cuccokra.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

(via Hypebeast / Supreme / PORT)


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés