Kövess minket

Film

Antal Nimród rendezte a Stranger Things új évadának két epizódját, elmesélte, hogyan találta meg a lehetőség

Megosztva

Május végén érkezik a Stranger Things című természetfölötti eseményeket a ’80-as évek nosztalgiával keverő Netflix sorozat negyedik évada, melyből két epizódot a magyar származású, de jelenleg Los Angelesben élő Antal Nimród rendezett. A rendező a HVG-nek nyilatkozva mesélt a projektről.

Nimród elmondta, hogy a sorozatról még A Viszkis forgatása alatt hallott először. A Stranger Things cím nem mondott neki semmit, de a készítőket, a Duffer testvéreket ismerte, mivel anno a Wayward Pines forgatásán összeismerkedtek. A rendezőpárost nagyon tehetségesnek tartja, egyben büszke rájuk, hogy sikerült keresztülvinniük a saját ötletüket és történetüket, mely ritkaságszámba megy az amerikai filmiparon belül, Nimródnak sem sikerült hasonló, pedig rengeteg forgatókönyvvel próbálkozott már. A rendező tehát lecsekkolta a sorozatot mások ajánlására, és rögtön rajongóvá vált, még a DVD kiadásokat is megvásárolta.

Nimród visszaemlékezése szerint épp egy nehéz időszakot élt át a karrierje, mikor felkérték a negyedik évadra. Nem igazán jött össze neki egyetlen munka sem, már azon volt, hogy a pornón kívül bármit elvállalna, aztán hirtelen 2019-ben kapta a telefonhívást a Duffer testvérektől, hogy jöjjön rendezni a sorozathoz, plusz több másik filmre is lehetőséget kapott, köztük egy Liam Neeson főszereplésével készülő akció-thrillerre. Mondhatnánk, hogy nagy szerencsétlenségére pont ekkor ütöttek be a koronavírus miatti lezárások és forgatási szünetek, de Nimród ezt nem élte meg tragikusan, legalább centiről-centire fel tudott készülni a jelenetek felvételére. Saját bevallása szerint rajongói szemmel készítette a Stranger Things új évadát, mely szerinte hű lesz a marketingszöveghez, azaz tényleg a leglátványosabb és legizgalmasabb évad lesz, és az is pozitív csalódás volt a számára, hogy a színészek is nagyon földhözragadtak és kedvesek voltak a forgatások során.

A Stranger Things negyedik évadát két részletben tűzi műsorára a Netflix, az első adag május 27-én érkezik, míg a második július elsején, cserébe hosszabb epizódokat ígérnek.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés