Connect with us

Bulvár

Ártatlanul ült huszonegy évet, most kegyelmet kap az egykori No Limit rapper, McKinley ’Mac’ Phipps

Published

on

Huszonegy évvel ezelőtt, 2000 februárjában tartóztatták le a louisianai rappert, McKinley Mac Phipps-et, miután egy fellépésén – a vád szerint – agyonlőtte 22 éves rajongóját, Barron Victor Jr.-t. Az akkor már Master P, No Limit kiadójához tartozó Mac mindvégig ártatlannak vallotta magát a tárgyalások során, mégis elítélték.

30 évet kapott, azonban, ha beismeri a gyilkosságot, akkor jóval kevesebbel megúszhatta volna, ám Mac ezügyben teljességgel hajthatatlan maradt, és továbbra is kitartott ártatlansága mellett. Családja szerint a tárgyalásokon amúgy sem ment minden rendben; nehezményezték például, hogy az ügyészség megpróbálta Mac rap-szövegeit is felhasználni ellene, továbbá a tanúkat sem hallgatták ki megfelelően.

Mac-et tehát leültették, az évek, évtizedek pedig vánszorogva ugyan, de teltek. A rapper több fórumon próbált segítséget kérni, de egy-két kivételtől eltekintve folyamatosan süket fülekre talált. Időközben viszont kiderült, hogy Mac valamikori testőre, Thomas Williams egy héttel a lövöldözés után önszántából beismerő vallomást tett, miszerint ő lőtte le közvetlen közelről a fiatalt, mert az egy törött sörösüveggel akart rátámadni. Mint a nyomozóknak elmondta, a fellépés helyszínén tömegverekedés robbant ki, rengeteg ember vett részt benne, ő csak magát és Mac-et próbálta megvédeni a fejetlenség közepette.

Mindez azonban hiábavaló volt, mivel az ügyészség szerint azért mondta, amit mondott, hogy elvigye a balhét a rapper helyett – hiába volt több szemtanú, akik hajlandóak lettek volna megerősíteni Thomas vallomását. Ellenben most, pont a testőr kihallgatásáról készült felvételeknek köszönhetően kerülhet szabadlábra Mac, mindössze egy formális tárgyalás vár még rá, és újra szabad emberként élheti mindennapjait családja, valamint 20 éves fia körében.

(Complex)

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement