Kövess minket

Bulvár

Ártatlanul ült huszonegy évet, most kegyelmet kap az egykori No Limit rapper, McKinley ’Mac’ Phipps

Megosztva

Huszonegy évvel ezelőtt, 2000 februárjában tartóztatták le a louisianai rappert, McKinley Mac Phipps-et, miután egy fellépésén – a vád szerint – agyonlőtte 22 éves rajongóját, Barron Victor Jr.-t. Az akkor már Master P, No Limit kiadójához tartozó Mac mindvégig ártatlannak vallotta magát a tárgyalások során, mégis elítélték.

30 évet kapott, azonban, ha beismeri a gyilkosságot, akkor jóval kevesebbel megúszhatta volna, ám Mac ezügyben teljességgel hajthatatlan maradt, és továbbra is kitartott ártatlansága mellett. Családja szerint a tárgyalásokon amúgy sem ment minden rendben; nehezményezték például, hogy az ügyészség megpróbálta Mac rap-szövegeit is felhasználni ellene, továbbá a tanúkat sem hallgatták ki megfelelően.

Mac-et tehát leültették, az évek, évtizedek pedig vánszorogva ugyan, de teltek. A rapper több fórumon próbált segítséget kérni, de egy-két kivételtől eltekintve folyamatosan süket fülekre talált. Időközben viszont kiderült, hogy Mac valamikori testőre, Thomas Williams egy héttel a lövöldözés után önszántából beismerő vallomást tett, miszerint ő lőtte le közvetlen közelről a fiatalt, mert az egy törött sörösüveggel akart rátámadni. Mint a nyomozóknak elmondta, a fellépés helyszínén tömegverekedés robbant ki, rengeteg ember vett részt benne, ő csak magát és Mac-et próbálta megvédeni a fejetlenség közepette.

Mindez azonban hiábavaló volt, mivel az ügyészség szerint azért mondta, amit mondott, hogy elvigye a balhét a rapper helyett – hiába volt több szemtanú, akik hajlandóak lettek volna megerősíteni Thomas vallomását. Ellenben most, pont a testőr kihallgatásáról készült felvételeknek köszönhetően kerülhet szabadlábra Mac, mindössze egy formális tárgyalás vár még rá, és újra szabad emberként élheti mindennapjait családja, valamint 20 éves fia körében.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés