Kövess minket

Aztaa

Átütő siker lehet az ecstasy gyógyszerként való felhasználása Amerikában

Nem bulizókat, hanem volt katonákat kezelnek vele.

Megosztva

Forrás: mdmateam

Meglepően jól haladnak az MDMA (utcai nevén ecstasy) orvosi felhasználására irányuló tesztek. A drogot érintő tesztsorozat még novemberben lépett utolsó szakaszába, melynek folyamán poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő katonák, rendőrök és tűzoltók kaphatnak az anyagból.

Az Amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszer Ellenőrző Hatóság által engedélyezett kutatásra 25 millió dolláros keret áll rendelkezésre, melyet egy kaliforniai nonprofit szervezet, a Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies tölt majd fel pénzzel. A tesztelés végeredményét 2021-ben jelenthetik be. 

Az MDMA poszttraumatikus stressz szindrómára kifejtett pozitív hatását 2011-től veszik komolyan a tudósok, azóta pedig biztatóak a kutatási eredmények. A korábbi tesztek során három különböző dózist kaptak az alanyok, míg el nem érték a 125mg-os értékhatárt, ezután néha még 62.5 mg-al továbbtolták a limitet, de ez csak bizonyos eseteknél történt meg, és vártak előtte körülbelül 2 órát.

A kutatás második hónapja után a 107 tesztalanyból 61% százaléknál tűntek el a PTSD-re jellemző tünetek, egy év után ez a szám 68%-ra kúszott fel. Ha minden a tervek szerint megy, a következő 2021-től induló tesztek már a gyógyszerként való minősítés miatt kellenek majd.

(Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés