Kövess minket

Kult

Audrey Krako még a brightoni Tankcsapda koncerten is érzi a magyar összefogást

Megosztva


Mikor először ráakadtam Audrey Krako oldalára, egy feminista magazin, a GIRLS / CLUB egyik buliján készített képei által, még teljesen abban a hitben voltam, hogy egy angol fotós oldalán járok. Ebben a meggyőződésemben még az sem ingatott meg, mikor megláttam, hogy a fesztiválfotók és különböző projektek mellett a Tankcsapda egyik brightoni koncertjéről is van fent egy komplett albumnyi kép.

Pedig Audrey igazából magyar. 12 évesen költözött ki Angliába, és bár a kezdetekben csak azt tudta, hogy nem akar 8 órázni egy fehér irodában, a zenélés mellett végül elkezdett fotózni is. A most 20 éves lány pozitívabban beszél a magyar összetartozásról, mint sok itthon élő honfitársunk, még akkor is, ha kicsit töri a nyelvet.

Mivel Magyarországon születtem, Tankcsapdát hallgatva nőttem fel. Édesapám nagy rock fan és  ez természetesen befolyásolta, hogy mit csinálok később az életben, bár egy időben énis zenéltem, de ahogy idősödtem, úgy kezdett egyre jobban érdekelni a modern művészet.

Amikor meghallottam, hogy a Tankcsapda Brighton-ban fog játszani azonnal vettem egy jegyet, de úgy voltam vele, hogy ez egy olyan nagy dolog, hogy érdemes megörökíteni. Nem csak azert mert nagy fan vagyok, de azért is mert úgy láttam, hogy ez egy lehetőség arra, hogy dokumentálni tudjam a magyar kultúrát Angliában. Egyszerűen rájuk írtam és kb 2 hét múlva vissza is írtak, hogy csinálhatok képeket akár a backstageben is.

Meg akartam mutatni, hogy a magyarok bárhol is vannak a világban, összetartanak. Otthon éreztem magam.

Ebben az esetben pedig nem csak magyarok voltak. Volt egy pár angol, akik egyszerűen nagy zene rajongók.

A fotózáshoz a 35mm fényképezőgépemet választottam, mert úgy éreztem, hogy az a stílus jobban megy a rock témához. A szakadt fekete-fehér film, a pixeles képek és a fényszivárgás mind része volt a tokéletes atmoszféra megteremtéséhez.

Voltam már egy pár koncerten Magyarországon, de az itteni koncertek abban térnek el, hogy otthon több a ‘die hard’ fan mint itt. Itt nagy részben közre játszik az is, hogy mindenki vágyakozik haza és talán sokan egyedül érzik itt magukat, szóval egy ilyen esemény ahol a legtöbb ember magyar nagyon népszerű. Én nem ismerek egy embert se, aki nem szeretné a Tankcsapdát, vagy legalább ne dúdolna a legismertebb számaikat, amikor meghallják.


Akárhányszor elmegyek egy ilyen magyar eseményre, nagy az összetartozás érzés. Nem kell szépíteni azon, hogy a legtöbben egy ok miatt vannak itt, és ezt mindenki tudja. Jó dolognak tartom ezeket mert összehozza az embereket. Tény es való hogy ez a kultúra furcsa lehet néhány embernek eleinte, de a legtöbb magyar ember összetart kint, amit jó látni.

Kövessétek Audrey-t a Facebookon, Instagramon, és a weboldalán.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés