Kövess minket

Aztaa

Ausztrál tudósok szerint az ecstasy lehet a megoldás a karantén utáni depresszióra

Most mondjuk ellent a tudománynak?

Megosztva

Forrás:

Szomorú és frusztrált vagy mert kötelezően otthon kell lenned, és a járvány okozta bizonytalanság rányomja a jövődbe vetett hitedet? Nem vagy egyedül, és ez az érzés várhatóan csak erősödni fog, ahogy minden egyes héttel húzódik el a korona uralom. Persze egyszer vége lesz ennek is, de egyes tudósok már most azon gondolkodnak, hogy milyen lelki állapotban lesz addigra a világ lakossága. 

Az egyik ilyen agytröszt a Mind Medicine Australia nevű ausztrál társulás, mely a szigetország alternatív mentális gyógyászatának nagy szószólója, egész pontosan az ecstasy tablettákban lévő MDMA, és a varázsgombában lévő pszilocibin nevű hatóanyagokat szeretnék szélesebb körben használhatóvá tenni bizonyos mentális betegségek kezelésére. A szervezet most azt állítja, a karantén feloldása után ezek a szerek segíthetnek majd a lelkileg megtépázott betegeknek, ezért arra kérik az ausztrál kormányt, hogy hivatalosan engedélyezzék az ilyen irányú kezeléseket.

Ausztráliában amúgy keményen megugrott a mentális betegségek száma a 2019–2020-as bozóttűzek okozta sokk miatt, és ezen most még ront is a koronavírus-járvány. 

A Mind Medicine Australia egyik tagja az ausztrál médiának azt mondta, hogy a pszichedelikus anyagok felhasználásával történő pszichoterápia az elmúlt évtizedek legnagyobb áttörése a mentális betegségek gyógyításában. Szerinte mikor vége lesz a járványnak, több tízezember szorul majd segítségre, ezért lenne fontos, ha engedélyeznék a kezeléseket. 

Az MDMA amúgy az első tesztek alapján már sikeres gyógyszernek bizonyult a poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedőknek Amerikában.

[vembed youtube=”VSO8UTQvYUw” ](Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük