Kövess minket

Aztaa

Az amerikai tinik manapság előbb próbálják ki a füvet, mint az alkoholt vagy a cigarettát

Cserébe kevesebb drogot használnak, mint a korábbi generáció.

Megosztva

Forrás:

Felcserélődtek az amerikai tinik „kapudrog” preferánciái – írja a The Verge egy új kutatásra hivatkozva. Régen szinte norma volt, hogy a kamaszok elsőként az alkoholt, majd a cigerettát, végül pedig a füvet próbálták ki, kísérletező éveik során, mostanra viszont már a marihuána a legelső.

Ez nem annak tudható be, hogy az amerikai fiatalok fűfogyasztása drasztikusan megnőtt volna, sokkal inkább annak, hogy egyre kevesebb alkoholt és cigit fogyasztanak, míg a marihuána használat stagnál. Az erre vonatkozó kutatást a Columbia Egyetem egyik professzora, Katherine M. Keyes készítette másodmagával, eredményeit nemrég publikálta egy szaklapban. 

Drasztikus csökkenés látható az alkohol és dohány fogyasztásban, míg a marihuána esetében nem beszélhetünk ilyenről, így aztán minden évben egyre valószínűbb, hogy egy fiatal a marihuánát próbálja ki elsőként” – mondta Keyes, és hozzátette, hogy ennek az az oka, hogy az alkoholt és a dohányt egészségtelenebbnek gondolják a mai fiatalok.

A kutatást 40 évnyi amerikai középiskolai anonim kérdőívek adatai alapján állították össze. 1995-ben például még azon fiatalok háromnegyede, akik már kipróbálták a marihuánát, azt állították, először cigivel kezdték. 2016-ban már csak 40%-uk mondta ezt. Eközben a többi drog használata is csökkent a fiatalok körében, egyedül a fű tartja a pozicíóját.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés