Kövess minket

Elektronikus

Az angol dnb egyik nagy alakja úgy tűnik elkotyogta ki is igazából Banksy

Uupsz.

Megosztva

Forrás: Kijárat az ajándékbolton át

Goldie, az angol dnb és jungle szcéna legendás alakja is csak egy közülünk. Egy közülünk olyan értelemben, hogy néha neki is kiszaladnak olyan dolgok a száján, melyekről nem szabadna beszélnie. Csak míg te a haverod titkos szülinapi bulijára kérdezel rá az ünnepeltnél, addig Goldie a legismertebb, arc nélküli graffitis kilétét fedi fel a világ előtt. Kicsit olyan ez a casual művészvilágra nézve, mintha valaki Gotham városában egy denevér jel helyett, hatalmas BRUCE feliratot irányítana az égre, na de mi is történt pontosan?

Goldie a Distraction Pieces nevű podcast vendége volt, és épp a graffiti művészetének pénzzé tétele volt a téma, mikor belekezdett az elszólást tartalmazó gondolatmenetébe: „Végy egy pólót, rajta egy buborék betűvel és Banksy nevével és meg is vagyunk. Azonnal el tudnánk adni… Nem mintha bármi bajom lenne Roberttel, zseniális művésznek tartom, viszont rendesen átverte a művészvilágot.” A DJ ezután rögtön más témára kanyarodott, Banksy többet nem jött fel a beszélgetésben. 

De hisz csak egy keresztnevet dobott, ez azért még nem teljes leleplezés, nem? – merülhet fel sokakban. A Daily Mail viszont még tavaly szeptemberben hozott le egy cikket, melyben egy másik oknyomozó írásra hivatkozva azt állították Banksy igazából nem egy ember, hanem egy csapatnyi művész fedőneve, a vezetőjük pedig Robert, egész pontosan Robert ‘3D’ Del Naja a Massive Attack nevű trip hop duó fele. Goldie elszólásával csak megerősítette ezt a feltételezést.

(Fact)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés