Kövess minket

Aztaa

Az angol fesztivál drogtesztelők durva dolgokat találnak a bulizók cuccaiban

Nem feltétlenül azt kapják, amire számítanak.

Megosztva

Forrás:

Beton, rovarirtó, maláriagyógyszer. Csak pár példa azok közül az anyagok közül, melyeknek maradványait különböző drogokban találták meg az angol fesztiválokon dolgozó drogtesztelők. A szigetországban egyre több helyen vezetik be az ártalomcsökkentőnek mondott módszert, aminek segítségével a bulizók pontos képet kaphatnak arról, mi is van azokban az illegális szerekben, amelyeket felszívni, vagy lenyelni akarnak.

A The Loop nevű jótékonysági szervezet a Secret Garden Party fesztiválon tesztelt először drogokat. Felállított sátrukhoz bárki vihetett bevizsgálásra anyagot (kokain, ecstasy, speed), visszakapni nem kapták ugyan, de legalább tisztában voltak vele, hogy mit is vásároltak, és így a szervezet reméli, megelőztek egy csomó potenciális mérgezést, melyek mostanában eléggé elszaporodtak az országban. A The Loop nem tesz feljelentést, vagy bejelentést a szolgáltatást igénybe vevő fesztiválozókról. A szervezet adatai szerint 5-ből 1 droghasználó miután megtudta mit tartalmaz a cucca, inkább kidobta az egészet a szemétbe. Azóta több fesztivál is csatlakozott a programhoz, a Latitude, V fesztivál, Wireless és a Reading fesztivál szervezői is igent mondtak a bevezetésre, de nem mindenhol megy gördülékeny a rendszer. A Leeds fesztiválnak például le kellett tennie a hasonló terveiről, miután a helyi politikának nagyon nem tetszett az ötlet.

Kritikus hangok pedig nem csak a politikusoktól jönnek, David Raynes a Nemzeti Drogprevenciós Szövetség szóvivője szerint a The Loop normalizálja a droghasználatot a fiatalok és bulizók körében, és úgy látja, csak azért mert tiszta egy drog, még nem jelenti, hogy veszélytelen is lenne. Raynes szerint a szervezet tevékenysége ösztönözni fogja a fesztiválozókat, hogy még több drogot fogyasszanak, hisz csak le kell tesztelni, és már lehet is dobni, vagy szívni.

A szervezet ezzel szemben azzal érvel, hogy a fesztiválokon így is, úgy is drogozni fognak az emberek, de a segítségükkel legalább egy kicsit biztonságosabban tehetik mindezt. A The Loop legutóbb a Kendal Calling nevű rendezvényen tesztelt, az eseményen 2015-ben egy 18 éves fiatal halt meg, miután mérgezett ecstasy tablettát fogyasztott.

(Independent)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés