Kövess minket

Tech

Az Apple lecserélte a pisztoly emojit egy vízipisztolyra

Egy apró véleménynyilvánítás?

Megosztva

Gyakorlatilag nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk vagy Európából vagy az USA-ból olyan híreket, melyben a „lövöldözés” szó szerepel. Habár hozzátartozik az igazsághoz, hogy az információáramlás sokkal nagyobb, mint valaha volt, így aztán könnyebben eljutnak hozzánk a világ borzalmai, mint korábban, de tény, hogy mostanában egyik tragédia követte a másikat.

Ezt a jelenséget az Apple is érezheti, ugyanis a szeptemberben érkező iOS frissítésben lecserélik a revolver emojit egy ártatlan kis vízipisztolyra.  

De nem ez volt az egyetlen fegyverellenes lépése az amerikai tech óriásnak. A lehetséges emojik listájából például kihúzatták a „puska” emojit, ezzel a lépéssel amúgy a Microsoft is egyetértett. Nevezhetjük cenzúrának, de az Apple valószínűleg inkább csak egy barátságosabb környezetet akar teremteni a platformján, amihez magáncégként teljesen joga van. Sajnos ezzel viszont a „fejbe lövöm magam akkora hülyeséget mondtál” reakciót el is felejthetjük, mert vízipisztollyal már nem lesz ugyanolyan.

(Engadget)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés