Kövess minket

Tech

Az Apple megszüntetheti a letöltés opciót iTunes-on, és teljesen streamingre válthat

A tervet két év alatt hajtanák végre.

Megosztva

Forrás:

Az Apple arra készül, hogy 2019 elejétől megszünteti az iTunes zenei letöltés opcióját, és minden felhasználót a streaming felé terel – írja a Digital Music News a cégnél dolgozó forrásokra hivatkozva.

A zenei letöltések kivezetésének előkészítése az Apple ökoszisztémán belül állítólag már 2016 óta tart, és mivel mostanában hatalmasat estek a letöltésszámok, kicsit agresszívebben is rámehetnek a terv végrehajtására. Az Apple tagadta a terv létezését az oldalnak, de az anonim nyilatkozó munkatársak egyöntetűen állították, a terv nem csak hogy létezik, de a végrehajtása gyorsabban halad, mint eredetileg tervezték.

Az elmondottak alapján 2019 legelejétől minden iTunes felhasználó zenei katalógusa átkerülne egy új, Apple Music accountra, ahol egy három hónapos ingyenes tesztidőszakot kapnának (ez jelenleg is így van). Az elkészített lejátszási listák is átkerülnének az accountra, az összes letöltött zenével együtt, természetesen szigorúan streaming formában. Azok a zenék, melyek az iTunes-ban megtalálhatóak, de az Apple Musicon belül nem, szürke betűkkel tudatnák, hogy később válhatnak majd elérhetővé (ha persze valóban bekerülnek). Fontos kiemelni, hogy ettől még a letöltött zenéket az iTunes-on belül is lehet majd hallgatni, szimplán a store-t nem lehet majd elérni, tehát új vásárlást nem lehet majd indítani.

A döntés mögött részben a digitális zeneeladások drasztikus csökkenése (az év első hónapjában 24%-ot estek Amerikában, és az elemzők további 30%-os zuhanást várnak jövőre), részben a Spotify beéréséért folytatott ádáz küzdelem áll.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés