Kövess minket

Zene

Az Apple Musicnak máris 10 millió előfizetője van

Bár még csak júniusban indult, de máris 10 millió előfizetővel büszkélkedhet az Apple saját streamingszolgáltatása, az Apple Music.

Megosztva

Kicsit nehezen indult a dolog, mert az elején sokan panaszkodtak apróbb hibákra az applikációban, de úgy tűnik fél év alatt sikerült fele annyi előfizetőt összeszednie az Applenek, mint amennyi a rivális Spotifynak van, derítette ki a Financial Times.

Legalábbis, ha az utolsó hivatalos adatot nézzük, ami a Spotify esetében 20 milliót jelent, amit pont akkor jelentettek be, mikor az AM indult. Azóta ez a szám (ha tartani tudta a növekedést a Spotify) minimum 25 milliónál tarthat, de azt se felejtsük el, hogy itt lehetőség van az ingyenes verzió használatára, így a Spotify használói egy kis reklám ellenében nincsenek rákényszerítve az előfizetésre, nem úgy az Apple Musicnál, ahol 3 hónap után muszáj perkálni. Az Apple nem túl sok exkluzív tartalommal büszkélkedhet, pedig a kezdetekkor sokan vízionálták Taylor Swift átállását az almára egy trend kezdetének, de azóta sem vitte át más nagy sztár a teljes katalógusát.

Az Apple inkább podcastekbe, és videókba fekteti az energiát, náluk debütált például sok más híres előadó mellett 2015 egyik legnagyobb slágerének vizuálja, a Hotline Bling Drake-től. Az Applenek természetesen nagyon fontos ez a rohamosan növekvő szegmens, hisz ez a jövő,  nem véletlen tehát, hogy még Androidra is megjelent az Apple Music tavaly novemberben.

[vembed youtube=”NZXb_N4mCL0″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés