Kövess minket

Stílus

Az arcmosód teszi tönkre a tengeri élővilágot

Most az amerikai tudósok alkottak.

Megosztva

ne moss fogatFotó: Getty / istock

Fogmosás, arc és testradírozás. Mindennapi teendőink közé tartoznak ezek a dolgok, ám lehet, hogy hamarosan búcsút kell mondanunk rengeteg terméktől, amiben megtalálhatóak az apró műanyag részecskék. Az Oregon állambeli tudósok megállapították, hogy azok a kis golyócskák, amik a fogkrémedben, arcmosódban, testradírodban találhatóak, szennyezik a tengereket.

A vizsgálat végén kiderült, hogy mindennap 8 trillió (!) műanyag részecske kerül a folyókba, tengerekbe. Ez akkora mennyiség, hogy 300 teniszpályát be lehetne borítani vele. Nem csak a víznek tesznek rosszat, hanem az élővilágnak is. A halak ugyanis könnyen összekeverik az apró moszatokkal, csigákkal, és minden gondolkodás nélkül bekapják őket.

A tudósok szerint az a legnagyobb probléma, hogy még a nagyobb műanyag darabokat egyszerűbben össze lehet gyűjteni, addig az apró golyócskákat nem tudják, hogy kiszűrni a vízből. Mindenkinek azt javasolják, hogy használjanak olyan kozmetikumokat, amelyek bio összetevőkből állnak és könnyen lebomlanak a természetben.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés