Kövess minket

Aztaa

Az Astroworld-tragédia miatt elhalasztja Travis Scottal közös kollekcióját a Dior

Megosztva

A Nike és a Coachella után a Dior is drasztikus lépésre szánta el magát, és ők is kihátráltak Travis Scott mögül az Astroworld-tragédia után – derül ki a brand WWD-hez eljuttatott közleményéből.

Mint írják, Kim Jones, a brand aktuális kreatív igazgatója döntött így, aki már novemberben, a többek halálát okozó fesztivál után is utalt arra, hogy bizonytalanok a rapperrel készített közös darabjaik megjelenésével kapcsolatban.

Az tovább nehezíti a dolgokat, hogy a ruhák készen állnak, és a promó-és kampányanyagok, lookbook fotók, illetve a reklámok is elkészültek a 2022-es nyári kollekcióhoz (amit 2022 januárjában mutattak volna be), így a veszteség rizikója is jóval nagyobb: hogy pontosak legyünk, dollármilliós tételekről lehet szó.

„Az Astroworld fesztiválon bekövetkezett tragikus események érintettjei iránti tiszteletből a Dior úgy döntött, hogy határozatlan ideig elhalasztja a Cactus Jack-kollaboráció termékeinek megjelenését, melyek a 2022-es nyári kollekció részét képezték volna.” – áll a WWD által közölt hivatalos Dior-közleményben.

Kim Jones és Travis Scott / Forrás: Wonderland Magazine

A divatlap cikkében kiemeli, hogy Travis stábja is felkereste a magazint az ügy kapcsán a mai nap során, és hangsúlyozták, hogy a rapper a luxusmárkával közösen döntött így.

Az előadóval egyébként a közelmúltban sorra bontják a szerződéseket: nem elég, hogy a fent említett Nike is halasztja a cipőjük megjelenését, és a Coachella is leszedte az mc-t a soron következő lineupjáról, még a saját Cactus Jack italai is lekerültek az üzletek polcairól.

A novemberi Astroworld-fesztiválon több mint 300 ember sérült meg és 10 ember életét vesztette, az érintett családok már több mint 10 milliárd dollárt követelnek a rappertől.

(WWD, Napi)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés