Kövess minket

Aztaa

Az Egyesült Királyságból Theresa May közbenjárásával kitiltott Tyler, The Creator nagy örömmel fogadta a miniszterelnöknő lemondását

És ennek egy diadalittas tweetben is hangot adott.

Megosztva

2015-ben mi is megírtuk, hogy Tyler, The Creatort hivatalosan kitiltották az Egyesült Királyságból – a szankciók értelmében az egykori Odd Future rappernek háromtól öt évig terjedő időszakban nem lenne szabad betennie a lábát az országba.

Mi történt pontosan? Az említett évben maga Theresa May – aki akkor még belügyminiszterként, nem miniszterelnökként dolgozott – küldött egy levelet a zenész menedzserének, Christian Clancynek, melyben a Bastard és Goblin albumok erőszakos, homofób és gyűlölködő szövegeire hivatkozva indokolta az előadó Egyesült Királyságból való kitiltását. Ez még semmi, Tylert lowkey terroristának bélyegezték, aki uszító dalaival káros hatást gyakorol a fiatalokra. A menedzser azzal reagált, hogy T már rég kinőtt abból, amit 2009 és 2011 táján képviselt, az mc pedig nonszensznek találta, hogy 6 éve leírt sorok miatt bélyegzik meg őt.

Forrás: Pitchfork

„Rossz hatással vagyok a fiatalokra, ezért a következő, 3-5 évig terjedő időszakban nem léphetek az Egyesült Királyság területére. Bár nyolc hete is jártam ott…” – nyilatkozta ekkoriban a volt OF-főnök, ez alapján úgy tűnt, hogy az ügyet azért nem veszik annyira véresen komolyan. Aztán 2016-ban lemondott David Cameron, és May követte őt a miniszterelnöki posztján, így mondanunk sem kell, hogy Tyler esélyei az esetleges amnesztia kérdésében csak romlottak.

2019-re azonban sok minden megváltozott. 4 hosszú év után Tyler három, a Brixton Academyben tartandó show-t jelentett be, amikre nem meglepő módon egy pillanat alatt elfogytak a jegyek. A The Guardian kapcsolódó cikke szerint a tiltás a gyakorlatban már nem is érvényes, maximum formálisan, így a rapper legálisan tartózkodhat a briteknél. Ennek ellenére miután az előadó bejelentette a koncerteket, és még egy képet is posztolt, amin a Buckingham palota előtt áll, azt írta ki Twitterjére az előadásra vonatkozóan, hogy a „rendőrök lefújták”.

Végül kiderült, hogy mégiscsak a Guardiannek volt igaza, és a rendőrök nem a tiltás miatt intézkedtek, csupán azért, mert olyan zsúfolt tömeg gyűlt össze a show helyszínén, hogy az már komoly biztonsági kockázatot jelentett mind a jelenlévőkre, mind a hely tulajdonosaira és a fellépőre nézve is.

Oké, becsúszott ez a baki, mégis, az aktuális brit események értelmében végül kimondhatjuk, hogy visszanyalt a fagyi, és a rapperé lett az utolsó szó, hiszen pénteken Theresa May három évnyi Brexites kellemetlenségekben gazdag, viharos és népszerűtlen kormányzás után könnyeivel küszködve jelentette be a lemondását. Tyler közel sem volt ilyen letört, sőt.

Győzelmét Twitteren közölte, diadalittasan, mégis rideg szűkszavúsággal ennyit írt:

Theresa távozott, visszatértem.

Na, ezt hívják úgy, hogy badass moment.

(The FADER)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés