Kövess minket

Film

Az Életrevalók sztárja a franciák kedvence

Omar Sy, az Életrevalók sztárja a franciák első számú kedvence az idei ranglista szerint, amelyet negyedszázada rendszeresen közöl a Le Journal du Dimanche (JDD) című folyóirat.

Megosztva

A vasárnap publikált listán a 38 éves Sy mögé a második helyre szorult vissza Jean-Jacques Goldman Grammy-díjas énekes, aki évek óta vezette az ötven személyiséget felvonultató rangsort. Simone Veil politikus, jogász, egykori egészségügyi miniszter, holokauszt-túlélő, az Európai Parlament első női elnöke viszont megtartotta harmadik helyét.

A tíz legnépszerűbb francia között szerepel a negyedik helyen a számos egészségügyi programot irányító orvos, Michel Cymes, a színészek közül az ötödiknek befutó Jean Reno és a hetedik helyet elfoglaló Sophie Marceau. A labdarúgó Antoine Griezmann a hatodik, a humorista Florence Foresti a nyolcadik, az énekes Renaud a kilencedik, a dzsúdóbajnok Teddy Riner pedig a tizedik lett a listán.

A rangsor aljára kerültek a politikusok: Emmanuel Macron gazdasági miniszter az 50., Alain Juppé volt miniszterelnök a 49., Nicolas Sarkozy volt államfő pedig a 48. lett.

[vembed youtube=”34WIbmXkewU” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés