Kövess minket

Hiphop

Az év legdurvább gengszterrap videója nem LA-ből vagy NYC-ből, hanem Hamburgból jön

Három percnyi puszta illegalitás.

Megosztva

Forrás: Youtube

Előző hét vasárnap óta pörög a legismertebb hip-hop videoklip csatornán, a WorldStarHipHop-on egy videó, amelynek az első 15 másodpercében purple dranket kevernek, pisztoly tárat ürítenek, és festékes vödörnyi füvet mutogatnak. Akár legyinthetnénk is, hogy tipikus amerikai gettó gengszterkedés ez, ráadásul abból is az arcbamászóan nyers fajta, a csavar viszont, hogy ez bizony itt készült az EU-ban, egészen pontosan Németországban.

A klip főszereplője GZUZ, a hamburgi rapper, aki a”187 Strassenbande” nevű hip-hop csapat egyik vezető tagja. A formáció már 2006 óta létezik, és az országban ők a gengszterrap legkeményebb képviselői, ’15-ben ők vezették fel a Wu-Tang Clan németországi koncertjeit.

[instagram]BedZfQ5lIDL[/instagram]
Ismertségük eddig anyaországukra korlátozódott, de a „Was Hast Du Gedacht” (kb. „Mit képzelsz”) klipje a WorldStarra való kikerülésével még a tengerentúlon is felhívta magára a figyelmet, jelenleg közel 4 milliós nézettségnél tart, 4 nap után. Ehhez mondjuk köze lehet annak, hogy szinte minden vágókép illegális tevékenységeket örökít meg, vannak itt:

Drogok

Forrás: Youtube

Forrás: Youtube

Forrás: Youtube

Fegyverek

Forrás:

[gif]https://media.giphy.com/media/u0bjfUXi0UHrRgB8Qs/giphy.gif[/gif]

Forrás:

Graffiti

Forrás:

Épp csak azt nem filmezték le, hogy kiverik egy kislány kezéből a fagyit és, hogy mindig áthajtanak a piroson. GZUZ, polgári nevén Kristoffer Jonas Klauß amúgy a való életben is elég meredek arc. 3 évet ült rablásért, tavaly pedig azért került bajba, mert kiverte a balhét egy kisboltban, majd felképelte a kasszást. Azt nem tudjuk szemre megmondani, hogy a fegyverek igaziak-e, de néha a rendőrök se, miután a 187 hip-hop kollektíva egyik tagjánál nemrég azért kopogtattak a hatóság emberei, mert Insta live-on úgy tűnt igazi gépfegyverrel menőzik.

A klip sikere viszont azt bizonyítja, hogy a globális figyelmet megkapták, kérdés, hogy tudnak-e vele kezdeni valamit, vagy a következő klipben már embereket ölnek a nézettségért.

[vembed youtube=”H2hGrsExuyc” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés