Kövess minket

Hiphop

Az FBI szerint a chicagói drill-szcéna miatt burjánzik az erőszak a városban

Megosztva

Több mint egy évig tartó kiterjedt nyomozás után ezen a héten öt embert vettek őrizetbe Chicagóban, FBG Duck meggyilkolásával kapcsolatban. A rappert fényes nappal, vásárlás közben lőtték agyon ismeretlenek tavaly augusztusban, a támadásban egyébként két másik személy is életét vesztette.

A mostani letartóztatások okán az FBI sajtótájékoztatót tartott csütörtökön, melyen külön kitértek arra, hogy a városban burjánzó erőszakért – szerintük – elsősorban a drill-zene és annak követői a felelősek.

„Amit a közösségi médiában, illetve amit a YouTube-on, különösképpen a drill videókban láthatunk, az zajlik a városban is. Pontosan ugyan az. Tömegesen követnek el erőszakos bűncselekményeket, aztán ezekkel bűntettekkel hencegnek folyamatosan bizonyos emberek. Bárki láthatja, az internetet elárasztották az olyan zenei klipek, amik lőfegyverekkel vannak tele. Ez a tény pedig voltaképpen a mi munkánkat is megkönnyebbíti.”

Az FBI beszámolt arról is, hogy az öt letartóztatott személy mindegyike az úgynevezett OBlock gang utcai banda tagja. És, hogy miért ölték meg FBG Duck-ot? A vád szerint a meggyilkolásával szerették volna megerősíteni a bandán belül elfoglalt pozíciójukat.

(HipHopDX)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés