Kövess minket

Hiphop

Az „I Got a Story to Tell” producere, Buckwild szerint, ha Biggie élne már trap zenét csinálna

Mivel Biggie Smalls imádott kipróbálni új dolgokat.

Megosztva

Forrás:

The Notorious B.I.G. már sajnos nem élhette meg az „I Got A Story To Tell” című dalának megjelenését, mely a posztumusz Life After Death albumon kapott helyett 1997. márciusában, de a trekin elmondott története még sokáig szóbeszéd tárgya maradt. A dalon Biggie arról mesél, miként szedett fel egy lányt, aki akkoriban a New York Knicks egyik játékosával járt. Nevek nem hangoznak el, így aztán máig vita tárgya, ki is volt a felszarvazott kosaras. 

A dal egyik producere, Buckwild (Anthony Best) most a Genius „Deconstructed” sorozatában mesélte el, hogy miként jött létre a kollab, és hogy milyen akadályokat kellett leküzdeniük, hogy elkészüljön a végleges verzió. A producer, aki dolgozott már együtt Nas-zal, JAY-Z-vel, és Big L-lel is, a 4 My Niggaz (4 My Peeps)” című nóta felvételén találkozott először Biggievel. Dumálgatni kezdtek, és a rapper megkérte a producert, hogy rakjon össze egy beatet a készülő albumára. Buckwild dolgozni kezdett a cumón, aminek a dallamát egy 2 dollárért vásárolt svájci hárfaművész egyik dala adta, de mégsem ezt, hanem a dobokat tartja a legfontosabbnak a produkcióban. „A mai generációi már rájött erre, ha nem jók a dobok, mehet a szám a kukába. Nekem is ez volt anno a mentalitásom” – mesélte a munkafolyamatot.

[vembed youtube=”tB4d15b-i0g” ]A problémák a stúdióban kezdődtek, mikor kiderült, hogy túl drága lenne megvásárolni a már említett svájci zenész dalának licenszét, ezért aztán Diddy berendelte Chucky Thompson producert, hogy rekreálja a dallamot, így végül ezt használták. „Biggie mindig azt mondta, hogy a rappernek is olyannak kell lennie, mint egy hangszer„. Buckwild azzal zárta az egész visszaemlékezést, hogy B.I.G. még mindig a legnagyobbak között lenne, ha élne, és mivel régen is szívesen kipróbált új dolgokat, ezért biztos benne, hogy már a trap stílusban is tuti kipróbálta volna magát.

[vembed youtube=”kUNlQ3taCwY” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés